Aston Villa nyansatte manager Remi Garde satt på tribunen da Birmingham-klubben fikk stryk av Tottenham med 3-1 i Premier League mandag.

Scoringer av Moussa Dembele, unggutten Dele Alli og måltyven Harry Kane var nok til å sikre Tottenham tre poeng mot et Villa-lag som lenge var særdeles blekt. Franske Garde fikk bekreftet at han har en stor jobb foran seg når han nå overtar tabelljumboen i Premier League.

Her jubler Tottenham-spillerne over Dele Allis scoring. Foto: REUTERS

Trøsten var at Villa fort kunne rappet ett poeng i hektiske sluttminutter.– Man må passe på å punktere fotballkamper, og de siste ti minuttene led vi litt, fastslo Tottenham-manager Mauricio Pochettino overfor Sky Sports etter kampen.

Kampplanen røk

Den første scoringen i London kom etter bare drøye to minutter spill. Moussa Dembele brukte hele sin fysikk da han kriget seg forbi Villa-forsvarer Ciaran Clark på venstrekanten og satte ballen mellom beina på gjestenes keeper Brad Guzan.

– Vi kom til denne kampen med en klar kampplan, men den forsvant ut vinduet da de scoret det første målet allerede etter to minutter, fastslo Aston Villas midlertidige manager Kevin MacDonald etter kampen.

På tampen av første omgang kom mål nummer to. Et innlegg fra venstreback Danny Rose ble klarert ut i farlig område til 19 år gamle Dele Alli, som banket inn 2-0 i lengste hjørne.

Remi Garde, som ble presentert som Villas nye manager noen timer før kampstart, hadde god grunn til å riste på hodet på tribunen.

Villa-sluttspurt

Aston Villa hadde lite å fare med i London fram til snaue ti minutter gjensto. Da banket først Leandro Bacuna ballen i stolpen fra langt hold, før innbytter Jordan Ayew fikk en gratissjanse av et slurvete Tottenham-forsvarer. Den tidligere Frankrike-proffen takket for muligheten og satte enkelt inn reduseringen bak Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Deretter skapte Aston Villa flere farligheter, men mål ble det ikke. I stedet punkterte Harry Kane kampen på overtid. Dermed slapp Tottenham med skrekken etter å ha dominert kampen totalt i 75 minutter.

London-klubben er nå nummer fem i Premier League. Aston Villa er på sin side helt sist med fire poeng etter å ha tapt sin sjuende kamp på rad. (©NTB)