Et fyrverkei av en førsteomgang åpnet nokså rolig på Emirates stadium. Det virket som lagene følte seg litt frem de første minuttene i Nord-London. Ni minutter gikk før kampens første sjanse kom, og det var en gavepakke.

En horribel klarering av Laurent Koscielny gikk rett i beina på Christian Eriksen, og sendte dansken kom seg igjennom mot Lucas Fabianski i Arsenal-målet. Danskens avslutning ble reddet av den polske keeperen.

Walcott x 3

Det vekket hjemmelaget, som fikk flere gode sjanser etter Eriksens sjanse. Theo Walcott, som fikk sjansens som spiss, var farlig frempå flere ganger. Først på en kontring etter 11 minutter. Walcott tok med seg ballen på en kontring og førte den mot øyre før han, noe overraskende, avsluttet fra rundt 20 meter. Lynvingens fikk sendt i vei et godt skudd, og Lloris fikk så vidt slått ballen ut til corner.

To minutter senere var Walcott fremme igjen. Spissen prøvde å skru ballen i hjørnet med venstrebeinet, men ballen gikk såvidt via Chiriches og ut til corner. Etter den påfølgende corneren forsøkte unggutten Gnabry seg for hjemmelaget, men avslutningen gikk over.

Og Arsenal forsatte å skape sjanser, og etter 17 minutter var det Santi Cazorlas tur. Etter en god pasning fra Jack Wilshere, kombinerte Cazorla fint med Rosicky. Etter en hælflikk fra tsjekkeren, sendte spanjolen et skudd like utenfor.

Åtte minutter senere var det Walcotts tur igjen. Han lurte offsidefellen såvidt og ble spilte igjennom på høyresiden av straffefeltet. Lloris kom fint ut mot Walcott, men avslutningen fra Gunners-spissen ble for svak og går rett på Spurs-keeperen. Han hadde med seg venstreback Nacho Monreal på motsatt side, som omtrent hadde åpnet mål.

Endelig for Arsenal

Men etter en drøy halvtime løsnet det endelig for hjemmelaget. Gnabry fikk ballen og skjærte innover i banen fra høyre side. Tottenham-forsvaret trakk seg mot ball, og glemte helt å følge med på Santi Cazorla. Gnabry spilte igjennom Cazorla, som fyrte av fra skrått hold. Skuddet gikk inn i motsatt hjørne forbi Lloris, som gamblet på et skudd i nærmeste hjørne. dermed kunne Cazorla ferie for sin første scoring på over to måneder, og for en meget fortjent ledelse på Emirates.

Etter målet roet kapen seg noe. Begge lag fikk noen halvsjanser ved henholdvis Walcott og Soldado, men 1-0 sto seg til pause.

Tabbe ga 2-0

Ti minutter etter hvilen, fikk den tidligere Arsenal-spissen Emmanuel Adebayor ballen i boksen. Togoleseren tok ballen fint ned og vendte opp mot Arsenal-målet, men skled i avslutningsøyeblikket. Ballen trillet til slutt inn til Fabianski. Kunne blitt farlig om Adebayor hadde fått avsluttet ordentlig.

Fem minutter senere kom en ny stor Walcott-sjanse. Cazorla sendte spissen igjennom med en fin stikker. Walcot fikk med seg ballen forbi en utrusende Lloris, men fra veldig spiss vinkel gikk avslutningen i nettveggen.

Men noen minutter senere kom en ny scoring for hjemmelaget. En horrible tabbe av Danny Rose, ga Tomas Rosicky sjansen alene med Fabianski. En duell tsjekkeren vant på elegant måte. Han chippet ballen over keeper og sørget for ny jubel på Emirates.

Arsenal-dominanse

Etter 70 minutters spill skapte Kyle Walker og Nacho Monreal straffedueller i fleng. Først gikk Monreal overende i Tottenhams straffefelt i duell med Walker, men dommer Clattenburg vinket spillet videre. To minutter senere var det Walker som ropte på straffe etter en duell med Monreal, men Arsenal-backen ristet på hodet å pekte til motsatt side av banen for å vise at dette var en helt lik duell. Dommer Clattenburg var enig og vinket igjen spillet videre.

Med kvarteret igjen, prøvde Cazorla seg på en skikkelig frekkis. Spanjolen så at Lloris sto langt ute og sendte ivei et langskudd fra rundt midtbanen, men det frekke forsøket gikk noen meter utenfor. Men like etter var hjemmelaget betydelig nærmere scoring, og igjen var det Theo Walcott. Hjemmelaget vant ballen på Tottenhams halvdel. Etter noe klabb og babb, havnet ballen hos Walcott som forsøkte å skru den ned i høyre hjørnet, men igjen gikk skuddet utenfor. Walcotts fjerde store sjanse for kvelden.

Lit senere oppsto det en ny straffesituasjon. Ballen spretter opp i hånda på Cazorla innenfor 16-meteren, men Spurs fikk ingenting. Arsenal slapp kanskje noe heldig unna der. Det gjorde de ikke minuttet etter straffesituasjonen.

Walcott-skade

Da gikk Theo Walcott ned for telling. Etter en duell med Rose, blir Walcott liggende med store smerter i det venstre kneet. Så store at man måtte avslutte, og ble båret ut på båre. På vei ut viste han to fingre og en null til kamera, til stor jubel hos hjemmefansen.

Siden Arsenal hadde brukt opp sine tre bytter, måtte de fullføre kampen med ti mann.

Det overtallet klarte ikke Tottenham og utnytte. Istedet var det Arsenal som fikk kampens siste sjanse. Innbytter Özil ble fint satt opp og avsluttet fra den venstre siden, men Lloris reddet forsøket. Dermed kunne Arsenal feire en meget fortjent seier mot klubbens store rival.