BULGARIA — NORGE 0-1

Norge vant 1-0 borte mot Bulgaria etter en lur frisparkvariant av Stefan Johansen og Vegard Forren etter 57 minutter.

Norge ligger nå som nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe H, kun ett poeng bak Kroatia. Og søndag klokken 18.00 møtes Norge og Kroatia på Ullevaal.

Med seier der er plutselig Norge blant de to nasjonene som er direkte kvalifisert for Frankrike-EM neste sommer.

Slik vurderer vi de norske spillerne:

5. ØRJAN H. NYLAND: God redning på frisparket snaut halvveis i 1. omg. Flink til å lese situasjoner. Ellers lite å gjøre.

5. OMAR ELABDELLAOUI: Bra kontroll defensivt, delaktig offensivt. Slo for mange innlegg i motstanderen. Bedre til å utfordre etter pause.

5. EVEN HOVLAND: Trygg og rolig. Litt på etterskudd på Bulgarias nesten-farlighet rett etter pause. Aldri satt på de store prøvene.

6. VEGARD FORREN: Strålende mål på volley med høyrefoten. Ellers sikker. Blokkerte også skuddet da Bulgaria presset Norge etter pause. Norges beste.

6. TOM HØGLI: Norges kaptein. Mer involvert enn på lenge. God offensivt. Ga vekk frisparket i farlig posisjon i 1. omg. Prøvde seg fra 30 meter i 2. omgang.

4. JONE SAMUELSEN: Løp mye. Stor arbeidsradius. Godt innlegg til Berget i 1. omgang. Fikk en smell. Byttet ut.

5. ALEXANDER TETTEY: Meget god duellspiller. Ikke så uvenn med ballen som vi har sett tidligere på landslaget.

6. STEFAN JOHANSEN: Lekker frispark-målgivende til 1-0-målet. Ble selv felt i situasjonen før. Spilte seg kraftig opp etter pause.

5. JO INGE BERGET: Avsluttet over mål med hodet i 1. omg. Tidvis frisk og flink til å utfordre. Jobbet hardt.

4. MARKUS HENRIKSEN: Fikk rollen bak Søderlund. Slet med å komme helt til sin rett i 1. omg. Bedre og mer involvert etter pause.

4. ALEXANDER SØDERLUND: Fikk vist duellstyrken sin. Fikk sjansen sin etter 66 minutter. Headet utenfor. Venter fortsatt på landslagsmålet.