En sittende Cristiano Ronaldo applauderer medspillerne underveis i EM-kvalifiseringskampen mot Danmark på Municipal Stadium in Braga. En sittende Cristiano Ronaldo applauderer medspillerne underveis i EM-kvalifiseringskampen mot Danmark på Municipal Stadium in Braga. Foto: Ap

Norge skal møte Cristiano Ronaldo & Co

Per-Mathias Høgmos (56) menn spille mot Portugal i en privatlandskamp 29. mai.

Det skriver Norge fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

Norge skal møte flere EM-klare motstandere i forkant av sommerens mesterskap i Frankrike. Det er allerede kjent at Island kommer til Ullevaal 1. juni, og at Norge møter Belgia på bortebane i 5. juni.

Nå er det klart at Høgmos menn også skal spille mot Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo og hans landsmenn. Kampen spilles i Portugal 29. mai.

Per-Mathias Høgmo skal lede Norge i flere tøffe kamper i overgangen mai/juni. Foto: NTB scanpix

Blir en hektisk uke: – Viktig erfaring— Vi er veldig godt fornøyde med at vi får nok en kamp mot meget god motstand. Portugal har i likhet med Belgia klassespillere i alle ledd, er blant de beste lagene i Europa, og har også en av verdens beste spillere på laget. Det blir to flotte utfordringer for oss. Dette er annen type motstand enn vi møter i mars, noe som er viktig for oss for å være best mulig forberedt til kvaliken, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Perioden 29. mai til 5. juni blir syv hektiske dager for Norges A-landslag. I løpet av de dagene skal Høgmos menn nemlig spille tre kamper - mot svært god motstand.

— Det å spille tre kamper over en kort periode er også en viktig erfaring å ta med seg videre for vårt unge landslag, sier Høgmo.

Norges 2016-terminliste ser foreløpig slik ut:

24. mars: Estland — Norge, privatlandskamp

29. mars: Norge - Finland, privatlandskamp

29. mai: Portugal - Norge, privatlandskamp

1. juni: Norge - Island, privatlandskamp

5. juni: Belgia - Norge, privatlandskamp

4. september: Norge - Tyskland, VM-kvalik

8. oktober: Aserbajdsjan - Norge, VM-kvalik

11. oktober: Norge - San Marino, VM-kvalik

11. november: Tsjekkia - Norge, VM-kvalik