Det er egentlig ganske utrolig at det går an for et Tippeliga-lag å ryke mot Vidar. Det er greit nok at de slo ut Bryne, som er en bra ting all den tid ydmykelsen over å tape mot dem er enda verre enn det å tape mot Vidar, men selvsagt skal Vking være et klart bedre lag enn miljøklubben fra Lassa. Det er de enkle tingene å si. Jeg kan også slakte spillere og treners inngang til dette oppgjøret. Det er jo relativt vanlig for min del å sparke hardt i både spilleres og treneres retning når jeg ikke er fornøyd med det jeg får servert.

Likevel velger jeg å ikke gjøre det ved denne anledningen. Ikke fordi det ikke var en pinlig affære. Det var det. Ikke fordi vi ikke har tapt potensielt store pengesummer og kke fordi vi ikke har mistet den ene muligheten vi hadde til å vinne noe i år. For det har vi. Det har vi så til de grader.

Abnormalitet

Pengene ville virkelig vært sårt tiltrengte, alle vet hvor dårlig økonomien i Viking er. Vel, vi vet hvor dårlig den fremstår nå, om et par uker finner en sikkert nye tall ut av glemselen og det ser enda verre ut enn det gjør nå. Dette er ikke akkurat de kjekkeste ukene i min tid som Viking-supporter.

Tore Asheim, Viking-supporter

Grunnen til at jeg likevel ikke tar helt av i forbindelse med denne kampen, selv om det muligens ville vært fortjent, er fordi dette faktisk er en av grunnene til at cupen er så fantastisk. Dette er en av grunnene til at vi liker fotball til å begynne med. At slike bomber skjer. Og det er en bombe. Det er pr. definisjon en cupbombe når et lag fra Tippeligaen ryker mot et lag fra andredivisjon, selv om laget fra andredivisjon har vist gode takter den siste tiden.Det er en abnormalitet at Viking ryker mot slik motstand. Vanligvis gjør vi ikke det. Vanligvis er vi ikke laget som blir utsatt for en genuin cupbombe. Vanligvis ryker vi bare mot Bryne, og det er den største smellen vi går på. Den svir egentlig langt verre. Å se baneinvasjonen fra Lassa gjør meg faktisk litt varm om hjertet.

Passende i disse Leicester-tider

Fordi det er dette som er fotball. Det er ikke de store anleggene og de store lønningene, det er en humpete bane på Lassa i begynnelsen av mai måned. Det er store Viking mot lille Vidar. Og det er spillere Viking (og Bryne) har kassert. Som får sin lille revansje. Og i disse Leicester-tider er det passende at det også her forekommer et slikt resultat. Det er aldri feil med litt gammeldags romantikk i fotballen.

Det skal sies at jeg her nok må ta med at en del av de på Vidar-huset som feirer i kveld ikke akkurat har et forsonlig blikk på Viking. Det er mye historikk der, og det gjør at disse feirer litt mer kraftig i dag enn ellers. Det skal de få lov til. Jeg håper av hele mitt hjerte at Vidar avanserer enda lengre i turneringen. Det er bra med askeladder. Det er trist med forutsigbarhet. Viking vinner denne kampen 9 av 10 ganger, i dag var den tiende gangen. Så får heller en eventuelt slakt av klubb og støtteapparat i Jåttå avvente til etter kampen mot Tromsø.