— I dag er vi gode. Vindbjart får nesten ikke til noe. Selv om de flytter opp de fire største på laget produserer de nesten ingenting. Det viser hvor solide vi er. Vi har veldig god defensiv struktur. I første omgang kjører vi over dem og viser at vi er et mye bedre lag. Det er alltid deilig å leke med Vindbjart, sier Jostein Aaland, Arendals keeper.

— Det er lokaloppgjør og det er litt ekstra. Vindbjart er alltid store i kjeften, og det er viktig å gjekke dem ned litt da. Dette var gøy, fortsetter Aaland.

Vindbjart bletildelt tre poeng i bussen på vei til Aust-Agder etter den omdiskuterte Fløy-kampen. Venndølene kom raskt på jorden, og dersom et lite opprykkshåp ble tent av NFFs dom fredag ettermiddag, knuste Knut Tørums gutter håpet like brutalt.

Arendal har fortsatt ikke tapt i 2. divisjon og står med 13 seiere og seks uavgjorte kamper. De leder med ti poeng ned til Notodden, som møter Pors lørdag. Det gjenstår kun syv runder.

— Vi taper for et godt lag. Det er det ikke tvil om. I andre omgang er vi fullt med. Vi slipper inn to mål i første omgang som vi burde unngått. I det offensive spillet løser vi det det dårlig. Det er bare å gratulere Arendal med opprykket. Det er det ikke tvil om. De tar dette, konstaterer Vindbjart-trener Steinar Skeie.

To raske sjanser

For Vindbjarts del blir det nå en kamp for å komme på topp syv og sikre seg 2. divisjonsspill neste sesong. Steinar Skeies gutter har nå tapt tre strake kamper i serien, men ble altså tildelt seieren mot Fløy som nevnt.

Det tok bare ett lite minutt før Vindbjart fikk kampens første mulighet. Joachim Eriksen kom fri i bakrommet på høyresiden. Han slo inn ballen på bakre hvor Victor Vindfjell slo til med en heading nede i nærmeste hjørne hvor Jostein Aaland reddet til corner.

Minuttet senere var Steinar Berås på farten og forsøkte seg fra kort avstand, men vinkelen var skrå og vanskelig. Dermed gikk ballen bare i nettveggen.

Vi fulgte kampen:

Danske sendte Arendal foran

Kampen roet seg litt i de neste åpningsminuttene, mens Arendal sakte men sikkert tok over et solid overtak på banespillet. Vindbjarts nye stopper fra Odd 2, Gaute Sindberg Hansen, kom til en heading på dødball som gikk rett på Aaland i vertenes bur. Arendalds toppscorer Wilhelm Pepa fant nettmaskene, men var i offside og målet ble annullert.

Marius Lien viser ut Preben Skeie like før slutt etter to gule kort. Foto: Herman Folvik

Etter halvtimen spilt tok Arendal ledelsen etter en lengre periode med press. Danske Rasmus Christensen fikk to sjanser på venstre siden i 16-meteren. Den første reddet Benjamin Boujar for Vindbjart, men returen satte Christensen selv i mål.

Perlescoring av unggutt

To minutter senere kålet Vindbjart-forsvaret det til for seg selv og Steinar Berås fikk en alle tiders mulighet alene med keeper. Heldigvis for venndølene vartet Boujar opp med mesterlig keeperspill.

Etter 38 minutter kom 2-0. Og for en måte det kom på for Arendal. 20 år gamle Ylldren Ibrahimaj kom fri på høyre siden, men holdt på å miste balansen ved spissen av 16-meteren. Likevel klarte han å varte opp med en utsøkt lobb i lengste kryss på nærmest mirakuløst vis. Scoringen skinte i kapp med sola og unggutten feiret hemningsløst med lagkameratene etter kunstmålet foran 925 tilskuere.

Ylldren Ibrahimaj til høyre gleder seg over 2-0-målet sitt som var fantastisk. Steinar Berås og Jakob Rasmussen vil være med på festen. Foto: Herman Folvik

Like før pause hadde Berås og Ibrahimaj hvert sitt forsøk på langskudd som ikke traff mål.

Vindbjart kvikket til

Arendals toppscorer Wilhelm Pepa ville være med på scoringslisten han også, og forsøkte seg med et langskudd. Det var et bra skudd, men Benjamin Boujar gjorde en ny god redning og fikk slått til corner.

Vindbjart var bedre med i starten av andre omgang enn før pause. Etter 55 minutter kom de til en god dobbelsjanse ved Christian Follerås og Øyvind Gausdal på hjørnespark, men ingen maktet å redusere. Vindbjart hadde mye ball utover i omgangen, men trøblet med å trenge gjennom Arendal som hadde god kontroll. Arendal var kampen igjennom best i duellene og ble ett hakk for store og gode mot Vindbjart.

Arendal var tøffest og best i duellene kampen gjennom. Foto: Herman Folvik

Follerås misbrukte et frispark i utmerket posisjon fra 20 meter etter 72 minutter. På overtid var Gausdal nære med en heading, men Aaland reddet og sørget for at Vindbjarts målkonge har mislykkes å score mot topp tre-lagene denne sesongen. Mer maktet ikke Vindbjart å komme med. På tampen av kampen ble Vindbjarts Preben Skeie utvist etter to gule kort. Arendal beholdt alle tre poengene på sin hjemmebane fullt fortjent.

Arendal skal spille borte mot Pors 10. september i neste runde. Samme dag tar Vindbjart i mot FK Tønsberg.