Radamel Falcao scoret for Monaco i seriecomebacket, men tapte likevel overraskende mot Lorient i ligastarten.

Monaco var nærmeste utfordrer til Paris Saint-Germain forrige sesong, men havnet til slutt ni poeng bak den franske seriemesteren.

I årets sesong har det franske topplaget seriøse hensikter om å kjempe om ligagullet hele veien inn. Med kun ett tap på hjemmebane forrige sesong, er det hjemme i Monaco, laget skal legge grunnlaget i år.

Leonardo Jardims mannskap fikk derimot en kraftig ripe i lakken da de spilte sin første seriekamp søndag.

Allerede etter ni minutter havnet Monaco under 1-0 hjemme mot Lorient, da Vincent Aboubakar satte et straffespark i mål.

Lorient, som havnet på 8. plass forrige sesong, beholdt ledelsen langt ut i annen omgang. Etter 68 minutter så det ennå lysere ut for bortelaget da Monacos midtstopper Ricardo Carvalho ble utvist.

Monaco slo likevel tilbake, da vertene fikk straffe etter 78 minutter. Stjernespissen Radamel Falcao satte enkelt straffen i mål, og scoret med det i første mulighet i ligaen etter skaden som har holdt angriperen ute siden januar.

Monaco greide derimot ikke å ro i land ett poeng. Etter 87 minutter kontret Valentin Lavigne inn 2-1 til Lorient, og Monaco tapte sin første seriekamp. (©NTB)