Venndølene fikk en nær sagt perfekt åpning. Det sto bare tre minutter på kampuret da vertene tok ledelsen. Ett godt innlegg fra Nikolai Harris fant veien til Tony Vo som stanget inn 1-0 og sørget for en ekkel kalddusj for Pors i åpningen.

— Vi ønsker å score mye mål, og fem er bra det. Det er vårt hovedfokus. Igjen er det en solid seier. Vi er litt svake 20 minutter i andre omgang, men totalt sett er det stor forskjell på lagene og vi vinner fortjent. Dette var bra gjennomført , sier Steinar Skeie, Vindbjart-trener.

Vindbjart står nå med ni poeng og 14 mål på de siste tre kampene.

— Det er gøy å spille fotball for tiden. Vi skaper mye sjanser og scorer mye mål, det kan ikke bli så mye bedre. Tre seire på rad er veldig bra, sier Øyvind Gausdal.

Vindbjart klatret med seieren på tabellen.

— Dette var veldig gøy. Vi spiller bra fra første spark. Overalt spiller vi de ut. Pors aner ikke hvordan de skal ta ballen for oss, sier den ferske stopperen Alain Natan Delgado, som er hjemme på ferie fra USA og spiller i Vindbjart så lenge. Etter han begynte å spille har det kun blitt seiere.

Slik var kampen:

Vindbjart spilte meget bra i åpningen, og styrte kampen. Alexander Jones og Øyvind Gausdal var nær å sette inn 2-0 begge to med hvert sitt skudd fra omtrent 16 meter, men Jones’ forsøk på volley gikk like utenfor, mens Gausdals skudd ble godt reddet av Anders Klemensson.

Selvmål og straffe

2-0 skulle likevel komme halvveis inn i omgangen – med god hjelp fra Pors Grenland. Ulf Andre Riis var uheldig i en duell med Gausdal og satte ballen i eget mål etter 22 minutter, før spillerne tok seg en drikkepause i sommervarmen i Vennesla.

Vindbjart hadde full kontroll bakover, men etter 36 minutter sørget Kim Bentsen for nytt håp i Pors-leiren. Tony Vo var uoppmerksom og felte en spiller i straffefeltet. Fra elleve meter sendte Bentsen ballen i nettmaskene, til tross for at Benjamin Boujar kastet seg til riktig side.

Gausdal med to raske

Like etter pause ble Vo nydelig spilt gjennom av Alain Delgado. Alene med Klemensson klarte ikke Vo å få ballen i mål. Andre veien hadde Pors en god mulighet etter en frisparkvariant da det var spilt 51 minutter, men gjestene klarte aldri å finne en åpning skuddmulighet og det ble med to farlige innlegg. Pors fortsatte å styre kampen i ti minutter, før det jevnet seg ut.

Etter 70 minutter satte Øyvind Gausdal inn sitt syvende mål for sesongen, og sørget for 3-1. Preben Skeie bommet først fra kloss hold. På returen sto Gausdal klar, og satte ballen i det åpne målet. Et like enkelt mål scoret han fire minutter senere. Thomas Zernichow danset forbi noen Pors-spillere, og trillet ballen videre til storscoreren på åpent mål. Gausdal økte dermed til 4-1 og satte inn sitt mål nummer åtte for våren. Det er hans 177. i Vindbjart-trøya. Kim Kvaalen satte inn prikken over i-en like etter med 5-1. Han satte ballen i det lengste hjørnet på vakkert vis fra 16 meter.

Triumfen er Vindbjarts tredje på rad, og venndølene begynner å avansere oppover på tabellen. Vindbjarts neste kamp er borte mot Asker på Føyka neste lørdag.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med reaksjoner.