TRONDHEIM (adressa.no): Tirsdag kveld ble den tidligere RBK-backen hentet med privatfly i Esbjerg for å gjennomgå medisinsk test og samtaler med den østerrikske klubben. Mye tyder på, ifølge jv.dk, at 23-åringen skriver under en fireårskontrakt med det aller første.

Men skifte av klubb vil ikke skje før sommeren, og dermed får han med seg 16-delsfinalen i Europa League mot Fiorentina i februar/mars.

Hjemlengsel

Det var i slutten av mars 2012 Ankersen ble kjøpt for – etter det Adresseavisen erfarer — 2,5 millioner kroner. Men fire måneder senere var hjemlengselen så stor at han ble sendt tilbake til Danmark og Esbjerg med tap (cirka 1,5 mill.), men med en god videresalgsavtale.

LES OGSÅ: Ankersen: - Trivdes ikke i Trondheim

Og det er nettopp den avtalen som nå gjør at Rosenborg får avkastning på et salg de helst ikke ønsket.

— Jeg kan bekrefte at vi har en videresalgsprosent med Esbjerg. Størrelsen på den vil jeg ikke ut med, sier sportslig leder i RBK, Erik Hoftun til adressa.no.

- Gode penger

Men er det som jv.dk hevder, at overgangssummen ligger mellom 14 og 18 millioner danske kroner (mellom 15,8 og 20,3 millioner norske kroner), kan i alle fall Rosenborg plusse på godt over én million kroner på kontoen.

For det er mer enn sannsynlig at RBK i alle fall har krav på 10 prosent (minus salgssummen til Esbjerg på 1,5 mill.) av det Ankersen nå blir solgt for. Dermed sitter trønderne igjen med mellom 1,4 mill. og 1,8 mill. Men trolig er prosentandelen mye høyere ettersom RBK hadde han på fireårskontrakt, men lot han vende tilbake for en lav sum grunnet hjemlengselen. Er den på 20 prosent har RBK sikret seg mellom 2,8 og 3,6 millioner hvis salgssummen til jv.dk er korrekt.

— Noen ganger får vi inn en slik klausul, andre ganger ikke. Men det er klart det er gode penger for oss, sier Hoftun.

Årets mål

Ankersen spilte 18 offisielle kamper og scoret ett mål i RBK. I Esbjerg har han stått frem som en profil, og har blant annet scoret et mål som var med i topp-10 avstemningen til verdens fineste mål 2013. Se det vanvittige målet (EKSTERN LENKE)

I tillegg ble han årets spiller i Danmark.

Nå ligger det altså an til at han blir lagkamerat med Valon Berisha i Østerrike.