Chelsea-Paris St.Germain (1-1 etter ordinær tid, 2-2 etter ekstraomganger, 3-3 sammenlagt)

— Lag som ikke kan forsvare seg på to cornere, fortjener ikke å gå videre, fastlo Mourinho i et intervju med Viasat.

Til BBC sa han:

— Nå skal jeg snakke rolig med spillerne mine. Vi skal snakke om hvorfor vi røk ut. Jeg vil vite hva de følte på banen under kampen. Konkludere kan vi gjøre etterpå. Men de var sterkere enn oss, de taklet presset bedre. Men én mann mindre hadde de ingenting å tape. Vi taklet det ikke, sa Mourinho.

For det var et fotballdrama i flere akter på Stamford Bridge.

Zlatan Ibrahimovic og Paris St. Germain er videre til kvartfinalen i Champions League.

Kampen var kanskje ikke velspilt. Men det skjedde svært mye på veien:

Først ble Zlatan utvist.

20 minutter før slutt sendte Gary Cahill Chelsea i ledelsen.

Da trodde "alle" at London-laget ville kontrollere inn avansementet til kvartfinalen i Champions League.

Men den gamle Chelsea-helten David Luiz, hvem andre, ville det annerledes da han fem minutter før slutt praktfullt headet inn utligningen på Stamford Bridge.

— Etter utvisningen holdt vi hodet kaldt og viste karakter. Vi fortsatte å spille vår fotball, sa Luiz ifølge Get French Football.

Fem minutter ut i andre ekstraomgang sendte Eden Hazard i ny ledelse på straffespark etter at Thiago Silva hadde handset. Men seks minutter før slutt i andre ekstraomgang headet Thiago Silva inn 2-2-målet og franskmennene var videre på bortemålsregelen.

PSG var videre med én mann mindre i 90 minutter. Og det var fortjent mot et svært forsiktig Chelsea-lag på hjemmebane.

SCORET: Thiago Silva scoret målet som sendte PSG videre. Foto: NTB scanpix

Gikk galt igjen for ZlatanSupersvensken har vunnet 11 av 13 mulige seriegull siden han forlot Malmö sommeren 2001. Men Zlatan blir ofte kritisert fordi han aldri har lyktes i Champions League.

Han har én tapt semifinale for Barcelona i 2010.

Zlatan Ibrahimovich ble utvist etter denne taklingen. Foto: Digitalsport

Nå hadde han og Paris St. Germain muligheten mot Chelsea. Etter 1-1 i Paris i det første møtet i åttendelsfinalen hadde svensken et berettiget håp om avansement.Men det gikk fryktelig galt etter en drøy halvtimes spill på Stamford Bridge.

33-åringen kom sent inn i en takling på Chelseas Oscar. Men den var langt fra stygg, han gikk ikke inn med strake ben, og så ut til å "trekke seg ut" av taklingen. Og det var styggere episoder i kampen som var mer kvalifisert for rødt kort (hei Diego Costa!).

Men dommer Björn Kuipers, som vanligvis er en stødig kampleder, mente det var direkte rødt kort.

Naturlig nok til elleville protester fra Paris-spillerne. Protester mot dommeren har sjelden hjulpet, heller ikke denne gangen.

— Jeg vet ikke om det var rødt kort. Men jeg snakket med Zlatan etter kampen og han sa det ikke var rødt kort. Han er en ærlig fyr og jeg tror på ham, sa Mourinho om situasjonen.

TRIBUNEGLEDE: PSG-fansen kan feire. Foto: NTB scanpix

Champions League-ekspertenChelsea var videre på stillingen 0-0. Både gjester og verter tok liten risiko fra start. De tok seg god tid med ballen og det ble med noen nestensjanser.

Om Chelsea følte de hadde en slags kontroll før kampen, så hadde de det i hvert fall etter utvisningen av Zlatan.

Det handlet om trygghet, om å berge avansementet. For er det noe Chelsea-manager José Mourinho kan så er det å skaffe det "riktige" resultatet. Det er ikke uten grunn at portugiseren har vært i semifinale eller finale hele åtte ganger i Champions League.

Men etter snaue timen holdt det på å gå fryktelig galt. Chelsea ble litt for dristige, Edison Cavani var plutselig helt alene gjennom etter et flott gjennomspill av Thiago Motta. Cavani dro av keeper Thibaut Courtois og fra skrå vinkel skjøt han mot det åpne målet. Men ballen traff innsiden av stolpen!

PSG var nærmest. Blant annet Javier Pastores avslutning fra skrå vinkel som endte over mål.

Costa burde vært utvist

Chelsea var fortsatt én mann mer på banen, men gjestene var best i det som utviklet seg til å bli et ampert oppgjør. Kvarteret før slutt burde lagene hatt like mange på banen. Men Diego Costa var meget heldig som slapp med gult kort etter en "inngripen" som var verre enn Zlatans.

10 minutter før slutt sendte Gary Cahill Chelsea i ledelsen. Kaptein John Terry vant en duell etter hjørnespark. Diego Costa bommet på ballen. Men Cahill dundret ballen i mål fra 13 og en halv meter.

Fortjent? Nei.

Men det var et resultat etter Mourinhos smak.

Chelsea så ut til å være videre. Men så lett var det ikke for Mourinhos forsiktige lag. Fem minutter før slutt utlignet den gamle Chelsea-helten David Luiz med en praktfull heading etter corner.

Silva ble helt og synder

Lagene måtte ut i ekstraomganger og det gikk ikke mer enn fem minutter før de blå fra London vest fikk straffespark. Midtstopperkjempen Thiago Silva gikk opp i en duell med hånden, som så vidt traff ballen, og Kuipers dømte straffe.

Hazard plasserte ballen midt i mål, keeper kastet seg til høyre, og 2-1 til Chelsea.

Kunne PSG slå tilbake enda en gang? Ja!

Og snakk om revansj for Thiago Silva, som forårsaket straffesparket. Seks minutter før slutt i andre ekstraomgang headet Silva inn 2-2-målet etter å ha vunnet duellen mot Chelsea-kaptein John Terry.

Det var 3-3 sammenlagt og PSG videre på grunn av bortemålsregelen.

Og naturlig nok var det enorme gledesscener blant PSG-supporterne.