Drammen (Aftenposten): Det blir neppe ro på Valle i uken som kommer heller. Fem minutter før slutt røk Vålernga på nok en smell og tapte 2-3 – etter å ha ledet 2–0. Kjetil Rekdal skapte rabalder tidligere i uken da han satte kaptein Christian Grindheim ut av laget. Søndag kveld sto han igjen som vinneren – men bare etter første omgang. Da ledet VIF 2–0 over et Godset som var ubeseiret på Gamle Gress i år. Som er ubeseiret på Gamle Gress i år. For de siste 45 minuttene ble Vålerenga fullstendig overkjørt.

— Det er brutalt å stå her med null poeng. Vi er nære 3-0, og har to skudd i tverrliggeren tror jeg, sier Vålerenga-treneren til TV 2 etter kampen.

Drømmeåpning for VIF

Rekdal var, tross det skuffende resultatet, fornøyd med det hans gutter presterte i Drammen.

— Først og fremst må jeg skryte av den gjengen som var ute på banen. Jeg er meget, meget fornøyd med prestasjonen, men selvfølgelig skuffet med resultatet, sier han og roser flere av de unge spillerne som fikk muligheten.

Vålerenga sjokkåpnet og burde ha tatt ledelsen allerede etter fem minutter. Deshorn Brown dro seg enkelt gjennom Godsets midtforsvar og kom alene med Espen Bugge Pettersen. Så avsluttet han svakt utenfor.

Brown tok revansje kvarteret senere. Robert Lundström skulle bare avklare i VIF-forsvaret. I stedet ble det en perfekt ball til Brown som plutselig befant seg alene bak Godsets sovende stopperpar Marius Høibråten og Gustav Valsvik. Denne gang gjorde ikke Brown noen feil alene med Bugge Pettersen og satt enkelt inn sitt sjette mål for sesongen.

Like etter bommet Marcus Pedersen på et innlegg. Det var den eneste sjansen hjemmelaget skapte i første omgang.

Stengel takket for tilliten

20-åringen Herman Stengel ikke bare overtok plassen til Grindheim, men også kapteinsbindet hans. Det må ha smakt som pinnekjøtt julaften for Rekdal at det var nettopp Stengel som sørget for 2–0. Stengel – fra Godset-landet Hokksund – ofret seg mest for de defensive oppgavene, men etter 27 minutter sendte han i vei et skudd som forandret retning i et Godset-ben og satte Bugge Pettersen ut av spill.

Godset fortsatte med mye tversoverspill – og prøvde også den lite målfarlige bakovervarianten – og var aldri i nærheten av å utligne. Hjemmelaget ble belønnet med piping fra sitt ellers så entusiastiske publikum da dommer Svein Oddvar Moen blåste for pause. Etter kampen var det ekstase.

Stormløp mot VIF

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen må ha delt ut en fin blanding av kjeft og adrenalinpiller i pausen, for i annen omgang var det en helt annen utgave av Godset som kom på banen. Riktignok startet Elias Mar Ômarsson med å heade i tverrliggeren for VIF, men så var det Godset for alle pengene.

Først headet Marcus Pedersen via keeper Aslak Falch og i stangen, men bare minuttet etter satte innbytter Muhamed Keita inn 1–2. En annen innbytter, Petter Vaagan Moen, var to ganger nær i nikke inn utligningen, men den kom likevel da Lars Vilsvik tok noen iskalde dragningen ved femmeteren før han satte inn 2–2. Godset kjørte voldsomt på for å få seiersmålet -og fikk det fem minutter før slutt da innbytter Petter Vaagan Moen skøyt via Vajabah Sakor og i nettet.

— Det var deilig å komme inn og avgjøre. Det var en litt luggete førsteomgang. I andreomgang hadde vi ingenting å tape, og da er det lett å prestere, er det ikke sånn? Vi slipper oss løs og gjør ting litt lettere, sier Vaagan Moen til TV 2. Drøyt 13 minutter før slutt hadde den fremtidige VIF-kapteinen(?) Stengel forsvunnet fra banen.