3.-divisjonsklubbens Brattvågs svenske storscorer Carl «Calle» Björck har fått tilbud om en treårskontrakt med AaFK. Men han må bestemme seg i en fei.

Aalesund-direktør Henrik Hoff bekrefter at 22-åringen er ønsket av AaFK. Og når de har tilbudt ham så mye som en treårskontrakt, er det tydelig at de forventer store ting av svensken.

– Vi har gått gjennom kontraktsforslaget med Calle, og har gitt ham en frist til å svare oss, forteller Hoff. Etter det Sunnmørsposten erfarer har Björck fått frist ut uka med å si ja eller nei til AaFKs tilbud.

Björck har ikke lagt skjul på at han veldig gjerne kan tenke seg spill for AaFK. Han hadde kun kontrakt med Brattvåg ut inneværende sesong, og det lå i kortene at han nå skulle prøve seg på et atskillig høyere nivå.

Men Björck har vært såpass imponerende at andre klubber også har våknet.

I samtaler

Björcks gamle klubb, Djurgården IF, er også interessert i den svenske spissen. Det bekrefter Djurgårdens sportssjef Bosse Andersson til Sunnmørsposten.

Björck var til stede på Tele2 Arena da Djurgården avsluttet sesongen hjemme mot Norrköping lørdag.

– Calle er hjemme i Stockholm nå, og jeg skal ha et møte med han mens han er her. Utover det har jeg ikke noe mer å si om den saken, sier Andersson.

– Det ryktes at dere har gitt han et tilbud om en kontrakt. Stemmer det?

– Han har ikke fått noe kontraktsforslag av oss, sier Andersson.

Får snakke, ikke trene.

Henrik Hoff kommer ikke til å akseptere at Björck trener med Djurgården.

– Jeg vet at han nå har reist tilbake til Sverige etter at 3.-divisjonssesongen var over her i Norge, og det er selvsagt greit for oss. Men dersom han tar på seg treningsklær og trener med Djurgården, så faller vårt tilbud til ham bort. Valget er hans, og det vet han. Vi går ikke inn i noen budkrig om hans signatur, fastslår Hoff.

70 mål på 54 kamper. Björck har rett og slett har vært en målmaskin for Brattvåg de to siste sesongene. Til sammen har han puttet 70 scoringer for gultrøyene i serie og cup, et tall som er imponerende uansett divisjon.

Björck har trent jevnlig med AaFK i hele høst, og i oppvisningskampen AaFK-Folkets lag var han rett og slett imponerende. Han scoret og skapte veldig mye bryderi for AaFK-kaptein Daniel Arnefjord.

Calle Björck svarte ikke på Sunnmørspostens henvendelser i går.