Det skjedde i første omgang i Derby di Torino der Torino på hjemmebane slo byrivalen 2-1 for første gang på 20 år.

Vitner skal ha sett den såkalte papirbomben bli kastet fra bortesupporterseksjonen. Tidligere var det kastet gjenstander, blant dem egg og flasker, fra hjemmetilhengernes seksjoner.

Også på slutten av oppgjøret smalt en lignende bombe. Da ble ytterligere en person skadd. Ifølge avisen Gazzetta dello Sport er fem av de skadde behandlet og sendt hjem fra legevakten, mens de andre behandles for kutt, svimmelhet og hørselsproblemer.

Gjerningsmennene er allerede identifisert og pågrepet av politiet i Torino. Det har fått justisminister Angelino Alfano til å skryte av politiets arbeid.

– Ingen toleranse overfor fiender av sport. Disse pøblene ønsker å ødelegge en lidenskap, avskrekke folk, familier og idrettsfolk fra stadion, sa Alfano.

Før byderbyet skal Torino-fans ha kastet egg, flasker og steiner på Juventus-bussen da den ankom stadion.

Lillebror seiret endelig

Torino tok sin første seier mot Juventus på 20 år i Derby di Torino. Foto: Reuters

Serieleder Juventus måtte se seg slått 1-2 av byrival Torino søndag. Fabio Quagliarella påførte mesterligasemifinalisten det første tapet i derbyet på 20 år.I 20 år har Juventus vist at klubben er storebror i Torino. På de 17 siste kampene mellom Torino-lagene foran søndagens oppgjør, hadde Juventus vunnet hele 13. Fire hadde endt uavgjort.

– Det var et virkelig godt derby. Først senere vil vi innse hva som har skjedd, for gleden er stor etter 20 år, sa Quagliarella etter kampen.

Juventus tok seg onsdag til semifinalen i mesterligaen for første gang på 12 år. Med kun to tap tidligere i sesongen i Serie A, var Juventus stor favoritt foran Derby di Torino.

Andrea Pirlo ga bortelaget en oppskriftsmessig start da han satte inn et frispark etter 35 minutter, men Matteo Darmian sikret at det sto likt til pause da han scoret på overtid av første omgang.

12 minutter ut i annen omgang falt avgjørelsen. Tidligere Juventus-spiller Fabio Quagliarella ble matchvinner med sin nettkjenning mot gamleklubben.

– I dag ville vi vinne, og jeg tror folk nøt det. Mitt mål tilegner jeg slektninger på tribunen og supporterne, sa Quagliarella.

Lazio mistet poeng

Serietoer Lazio hadde muligheten til å skaffe seg tre poengs forsprang til Roma på tredjeplass, etter at byrivalen tapte mot Inter lørdag, men greide bare 1-1 hjemme mot ChievoVerona. Lazio ledet til pause etter at veteranen Miroslav Klose puttet sitt tiende mål for sesongen. Alberto Paloschi fastsatte resultatet til 1-1 etter 76 minutter.

Lazio misbrukte muligheten til å få et pusterom i kampen om annenplassen. Det er ett poeng ned til Roma. Opp til Juventus på tabelltopp er det 14 poeng.

Napoli nærmet seg Lazio og Roma med sin 4-2-seier over Sampdoria søndag. Vertene fikk en dårlig start da Raúl Albiol gjorde selvmål etter 12 minutter, men på tre minutter snudde det.

Manolo Gabbiadini utlignet etter 31 minutter, før Gonzalo Higuaín sendte Napoli foran til pause tre minutter senere. To minutter etter pause sto det 3-1 da Lorenzo Insigne fikk ballen i mål. Higuain scoret sitt annet mål ni minutter før slutt, mens Luis Muriel pyntet på resultatet til 4-2 ett minutt før slutt.

Napoli ligger på fjerdeplass med 56 poeng, to poeng bak Roma og tre poeng bak Lazio.

Ny Parma-seier

Parma har vunnet bare seks seriekamper denne sesongen. Tre av dem har kommet på de fem siste oppgjørene. Den sjette kom mot Palermo søndag. Antonio Nocerinos scoring etter 22 minutter sørget for 1-0-seier. Tabelljumboen har fortsatt 15 poeng opp til sikker plass med seks kamper igjen å spille.

Cesenas håp om å klare seg i Serie A ble svekket søndag. Klubben tapte 1-3 mot Genoa, mens det første laget på trygg grunn, Atalanta, spilte 2-2 mot Empoli.

Hellas Verona slo Sassuolo 3-2. To mål av Luca Toni avgjorde kampen.

Fiorentina gikk på sitt tredje strake tap. Denne gangen var det Cagliari som ble for sterk på Firenze-klubbens egen hjemmebane. Gjestenes Duje Cop scoret de to første målene, før Alberto Gilardino skapte spenning med sin redusering et kvarter før slutt. Diego Farias fastsatte resultatet til 3-1 på overtid.