Elias Skogvoll (18) skal i ettermiddag på trening med TUIL. Det kan ende i en utlånsavtale for TIL-spilleren som opprinnelig er fra Ballangen.

— Vi vurderer å låne ut Elias, bekrefter TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Proffkontrakt

Før det skjer er det etter det iTromsø kjenner til aktuelt å gi Skogvoll proffkontrakt.

— Det kan være en mulighet, sier Skogvoll selv, som selv håper å få spille på høyere nivå enn med TIL 2 i 3.-divisjon.

— Hvis man ikke er i nærheten av å spille for TILs a-lag er det bedre å spille for et godt TUIL-lag i 2.-divisjon. Det er tøff kamp om plassene i Tromsdalen, og det kan være veldig bra for min utvikling videre, sier Skogvoll.

I TUIL har fulgt med den unge midtbanespilleren en god stund.

— Vi vet hva han står for, og ønsker å ha han på trening. Så får vi se om hva som skjer videre, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Ønsket av Finnsnes

Flere andre klubber har også vært på banen for å hente talentet som i vinter har spilt eliteserie i futsal for Nordpolen.

Både Finnsnes og Mjølner har vært frampå.

— Mjølner-trener Rune Marthiniussen snakket med meg da jeg var hjemme i Narvik i jula, og ingenting er avgjort. Men jeg ønsker å ha dette klart så snart som mulig, og aller helst neste uke, for å rekke mest , sier Skogvoll.

— Det er nok bare å vente og se hva TUIL ønsker seg. Sånn er hierarkiet bygd opp. De er fortsatt storebror, selv om de har rykket ned. Elias er en veldig god spiler så får vi se hva som skjer der, sier Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

— TUIL begynner å få en del spillere, og det er ikke plass til alle i elleveren. Det burde tas med i vurderingen, legger han til.

TUIL har tidligere i vinter hentet Jonas Høylo Fundingsrud, Lars Henrik Andreassen, Mathias Johnsen og Anders Jenssen. Nå kan Skogvoll bli den neste.