MOLDE — STANDARD LIÈGE 2-0

AKER STADION (rbnett.no): Molde sikret seg et glimrende utgangspunkt for å ta seg til gruppespill i Europaligaen. Sterke Standard Liege ble sendt hjem med 0-2, og Molde kunne fort ha scoret mange flere mål.

Om Molde scorer ett i Liege, må belgierne score fire for å ta seg videre.

Molde viste fort at de mente alvor. Laget burde hatt straffespark allerede etter 10 minutter da Mattias Moström, men den hviterussiske dommeren var ikke hjemmedommer ett sekund i løpet av hele kampen.

Molde ristet noen svake dommeravgjørelser av seg og fortsatte med nydelig angrepsspill.

1-0 kom etter 23 minutter da Tommy Høiland tråklet seg gjennom forsvaret på venstresiden og plasserte ballen i mål fra spiss vinkel. En flott prestasjon av Høiland.

Store sjanser

Målet førte til en rekke fine Molde-angrep.

Tommy Høiland ga Molde ledelsen 1-0. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tre minutter seinere var det Høiland som satte opp Mattias Moström. Svensken dro av en forsvarer før han fra god posisjon satte ballen like utenfor.Etter 28 minutter kom 2-0. Et nydelig angrep endte med at Martin Linnes la inn fra høyre. Inne i feltet styrte Mohamed Elyounoussi ballen elegant i mål.

Burde vært 3-0

Fem minutter seinere burde det faktisk ha stått 3-0. Eirik Hestad gjorde alt forarbeidet med lekker tunnel før han la inn til Tommy Høiland. Skuddet hans ble blokkert til corner.

Standard Liege fikk til svært lite. Bare én gang var det farlig før pause. Det var da Anthony Knockaert fikk stå aleine og skyte fra 10 meter etter 39 minutter. Heldigvis var det lett for Ethan Horwath å redde markkryperen.

2. omgang

Etter 59 minutter fikk Molde en eventyrlig sjanse til å gjøre 3-0. Martin Linnes ble spilt helt gjennom etter vakkert kontringsspill. Han rundet keeper men kom for langt ut på siden. Skuddet fra spiss vinkel gikk i nettveggen. Flotte prestasjoner av Mattias Moström og Mohamed Elyounoussi førte til kjempesjansen.

Fire minutter fikk Elyuonoussi sjansen sjøl. Han skjøt hardt fra 10 meter, men keeper Yohann Thuram reddet mesterlig.

Molde fortsatte presset, og Eirik Hestad skapte trøbbel for keeper på et frispark som skrudde inn mot mål. Molde måtte imidlertid nøye seg med corner.

Flere Moi-muligheter

Belgierne hadde sin største mulighet da innbytter Mohamed Yattara headet utenfor fra god posisjon et kvarter før slutt.

Like etter hadde Mohamed Elyounoussi en ny mulighet for å punktere kampen. Fra skrå vinkel klarte han å få til en kjempeskudd som keeper fikk unna med en flott enhåndsredning.

Molde var enda nærmere 3-0 da Sander Svendsen på overtid plutselig var aleine med keeper. Han fikk ikke stokket beina, og dermed endte det 2-0 i Molde.

Mange spillere manglet

Molde måtte greie seg uten både Vegard Forren og Etzaz Hussain på grunn av suspensjoner. I tillegg måtte Ola Kamara melde pass på grunn av en skade i akillesen. Vi vet ikke hvor alvorlig den skaden er.

Også Knut Olav Rindarøy var ute med skade. Positivt var det imidlertid at Fredrik Semb Berge var tilbake på benken til Molde. Der hadde han selskap med unge gutter som Ola Husby og Martin Ove Roseth som ikke har vært i nærheten av A-laget tidligere i år.

Eirik Hestad spilte en stor kamp. Hans teknikk, fart og overblikk skapte mye for Molde, og det vanket fortjent stående applaus da kreftene tok slutt ti minutter før slutt.

Stødig Horwath

Det har vært snakket mye om keeperkrise i Molde. Ethan Horwath sto meget stødig da han måtte i aksjon mot Standard Liege og virker som en tryggere og tryggere erstatning for Ørjan Nyland.

Han hadde en fantastisk redning ett minutt før slutt som sikret et godt resultat i bagasjen før turen til Belgia.

Også veteranen Daniel Berg Hestad (40) viste han fortsatt holder på internasjonalt nivå. Kapteinen styrte godt på midtbanen.

3940 tilskuere er altfor få tilskuere når det spilles om store penger og mange spennende høstkamper.