GENT (adressa.no) : En 7. plass i den belgiske eliteserien og umotiverte spillere, sørget for at Trond Sollied fikk sparken i KAA Gent.

— Vi har sett en tendens til at spillerne ikke har vært motivert de tre-fire siste kampene. Trond (Sollied) er en trener som er opptatt av selvdisiplin, men vi mener denne laget trenger en trener som i større grad evner å motivere spillerne, sier sportsdirektør Michel Louwagie til adressa.no ved Gents treningsanlegg.

- Hvordan tok han beskjeden?

— Vi snakket med ham i morges, og det var ikke en enkel beskjed for ham å få. Det var en beskjed han ikke likte å få, sier Louwagie.

Dårlige resultater

I løpet sine tre trenerperioder i Gent har klubben kvalifisert seg til Europa-spill tre ganger.

Jeg vil takke ham. Trond var ikke ikke bare en trener for meg, han var også en venn , sier sportsdirektøren.

Sollied har vært en populær mann i Gent, men etter lengre tid med svake prestasjoner og resultater, ble han mer og mer upopulær – både i styret og blant fansen.

SPARKET I GENT: Trond Sollied. (Foto: Digitalsport)

Ny stadion krever suksess

— Denne sesongen var vanskeligere for oss, og i fotball mener jeg at man må bytte trenere enkelte ganger. Jeg mener fortsatt at Trond er en god trener, bare ikke for dette laget, sier han.

Neste år flytter klubben inn i en ny, moderne storstue med en kapasitet på 20.000 tilskuere. Da er ikke en 7. plass bra nok for et lag som ønsker seg opp og frem. På sikt skal de konkurrere mot de to topplagene i Belgia: Anderlecht og Club Brugge.

Vi måtte ta en beslutning og dette var det beste tidspunktet å gjøre det på, slik at vi kunne unngå å skape mer trøbbel mellom oss , sier sportsdirektøren.

Trond Sollied har ikke svart på adressa.nos forespørsler.