Italias Mario Balotelli har spilt sin siste kamp i den pågående kontinentcupen i Brasil.

Milan-spissen har pådratt seg en muskelskade i venstre lår.

Under en pressekonferanse senere mandag kom Italias lege med følgende melding.

— Vi gjorde noen tester i morges, og hans medisinske tilstand er ikke tilfredsstillende. Spilleren blir ikke klar til finalen heller. Vi tar ingen sjanser, sa Enrico Castellacci.

Balotelli scoret to mål i turneringen. Italia endte på andreplass bak Brasil i gruppe A. Spania og Uruguay gikk videre fra gruppe B.

Italia mangler også Ignazio Abate. Høyrebacken er uaktuell etter at han slo skulderen ut av ledd. I tillegg er midtbanespilleren Riccardo Montolivo usikker på grunn av en smell i hodet. Begge ble skadd i lørdagens 2-4-tap mot Brasil.

Andrea Pirlo er trolig tilbake på laget etter at han sto over kampen mot Brasil på grunn av en vond legg.

Semifinalemotstander Spania har også sine bekymringer. Cesc Fàbregas og Roberto Soldado er usikre til torsdagens semifinale i kontinentcupen i Brasil.

Både midtbanemann Fabregas og spiss Soldado sliter med muskulære problem.

Fabregas ble byttet ut etter 54 minutters spill da Nigeria ble slått 3-0 i Fortaleza søndag. Soldado forlot banen seks minutter senere.

Ingen av dem er ennå bekreftet utelukket fra semifinalen.