Athletic Bilbao førte an da tre av fire lag fra Spania og Portugal vant sine kvartfinaler i europaligaen torsdag. Alle fire har god sjanse til å gå videre.

Manchester Uniteds overmenn fra forrige runde avsluttet brutalt effektivt i bortekampen mot Schalke og kunne gå av banen med 4-2-seier etter tre scoringer på det siste drøye kvarteret.

Lenge så Schalke ut til å skulle vende til seier på hjemmebane etter Fernando Llorentes ledermål for Athletic. Den spanske spisslegenden Raúl utlignet i første omgang og knallet inn 2-1 et kvarter ut i annen omgang. Dermed er han oppe i 76 europacupmål i karrieren.

Schalke presset på for flere scoringer og satte gjestenes mål under hardt trykk, men så kontret Llorente inn 2-2. Mot slutten scoret både Oscar de Marcos og Iker Munain for baskerlaget som har ett bein og flere tær i semifinalen.

– Det ser ikke bra ut for oss. Det er bittert, for dette tapet var egentlig unødvendig. På 2-2 mistet vi roen og ble preget av nerver. De kontret oss i senk, sa Schalke-manager Horst Heldt.

Hjemmelagets keeper Timo Hildebrand måtte ut ved pause med en skade i albuen. Han ble erstattet av veteranen Mathias Schober, som spilte sin første A-kamp på tre år.

Avgjorde sent

Like greit gikk det ikke for Atlético Madrid i kveldens andre spansk-tyske duell. Turneringsvinneren fra 2010 måtte slite for seier hjemme mot Hannover, men Eduardo Salvios vinnermål i nest siste minutt ga 2-1 i spansk favør.

– Selvsagt er vi skuffet, for vi hadde 1-1 så lenge, men vi er gode på hjemmebane, og dette er ikke over, sa Hannover-keeper Ron Robert Zieler.

Mohammed Abdellaoue måtte starte på benken for Hannover, men han ble byttet inn åtte minutter før slutt på stillingen 1-1. Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf scoret et bortemål som kan vise seg gull verdt i returkampen neste uke.

(Artikkelen fortsetter)

Mame Biram Diouf scoret mot Atletico Madrid. (Foto: NTB / Scanpix)

Helt åpent

Valencia var eneste iberiske lag som tapte torsdag, men 1-2 for Alkmaar i Nederland er til å leve med. Mehmet Topal scoret et viktig bortemål da han utlignet tidlig i annen omgang, men Maarten Martens ble matchvinner for vertene mot slutten av kampen.

Manchester Citys overmenn Sporting Lisboa så lenge ut til å sikre seg en relativt trygg 2-0-seier hjemme mot Metalist Kharkiv, men Cleiton Xaviers redusering på straffe på overtid gjør at returkampen i Ukraina blir spennende.

Marat Izmailov og Emiliano Insúa ga Sporting to måls ledelse før keeper Rui Patricios felling av Marko Devic slapp gjestene inn i kampen.