MISTENKT: Gennaro Gattusos ettermæle kan få seg en solid trykk, dersom etterforskningen skulle avdekke noe.

Italias midtbanekjempe fra VM-tittelen i 2006, Gennaro Gattuso, er blant en lang rekke mistenkte i enda en kampfiksingsak i italiensk fotball.

Gattuso og den tidligere Milan— og Lazio-spilleren Cristian Brocchi er de mest kjente spillerne i den nye saken, som kjøres av politiadvokaten i Cremona, melder Gazzetta dello Sport. Avisen skriver at de to fikk hjemmene sine endevendt i natt.

De er mistenkt for medvirkning til svindel og brudd på den italienske paragrafen for sportsbedrageri.

Etterforskningen er en videreføring av saken som tidligere felte superstjernen Giuseppe Signori.

– Dette er enda et uttrykk for politiets målbevissthet i kampen mot kampfiksing, som en del av et større bilde, sier Raffaele Grassi, talsmann for politiet i Italia.

Operasjonen mot fotballspillerne og ytterligere noen navngitte personer ble utført av politiet i Cremona, forsterket av en styrke fra det sentrale politiet.

Spillerne er mistenkt for å ha vært et bindeledd mellom klubbene og bakmennene i matchfiksingssakene.

Gennaro Gattuso er en av det siste tiårets mest dekorerte fotballspillere. I tillegg til VM-gullet i 2006, der han også ble valgt inn på turneringens lag, har han vunnet Serie A to ganger, Champions League to ganger, klubb-VM én gang og ett italiensk cupmesterskap. I den aktive karrieren representerte han Perugia, Rangers, Milan og Sion. Han spilte 73 landskamper for Italia. I høst fikk han sparken etter en meget kort periode som manager for Palermo.

Cristian Brocchi vant ett Serie A-mesterskap, to Champions League, ett klubb-VM og ett italiensk cupmesterskap, alle sammen med Gattuso. Han spilte hoveddelen av karrieren for Milan, men har også representert Pro Sesto, Lumezzane, Hellas Verona, Inter, Fiorentina og sist Lazio. Han la i likhet med Gattuso opp i sommer. Brocchi har én landskamp for Italia.