Manchester City — Southampton 1-1

Manchester City slo tilbake i andre omgang med innbytter Kelechi Iheanacho og tok tilbake tabelltoppen etter 1-1 mot Southampton.

Med Arsenal og Tottenhams poengtap lørdag kunne Manchester City ta over serieledelsen og øke forspranget til London-lagene med seier mot Southampton.

Men City gjorde det vanskelig for seg selv da John Stones forærte Nathan Redmond muligheten til å sende bortelaget i ledelsen etter en halvtime. Spissen rundet Claudio Bravo og satte inn 1-0. Til andre omgang tok Pep Guardiola tak da han satte inn Kelechi Iheanacho. Spissen takket for tilliten ved å utligne ti minutter etter at han kom inn.

Hjemmelaget fortsatte å presse på for en avgjørende scoring, men Southampton holdt unna. Dermed leder City Premier League med bedre målforskjell enn Arsenal og Liverpool. Alle står med 20 poeng etter ni serierunder.

Dette var femte kampen på rad uten seier for de lyseblå. Så mange kamper uten triumf har ikke Guardiola hatt siden 2009.

Scoret etter forsvarstabbe

Manchester City slet med å skape sjanser mot et velorganisert bortelag i første omgang, og det var Southampton som tok ledelsen etter at Redmond fikk en gavepakke fra Stones etter 27 minutter. Spissen plukket opp City-forsvarerens tversoverpasning før han rundet Bravo og satte ballen i det åpne målet.

Stones trodde han hadde gjort opp for seg seks minutter senere, men engelskmannen ble avblåst for offside da han headet Kevin De Bruynes innlegg i mål på bakre stolpe.

Til andre omgang satte Guardiola inn Kelechi Iheanacho for De Bruyne. Det skulle vise seg å være et godt taktisk grep. Mindre enn ti minutter brukte nigerianeren på å skape balanse i regnskapet da han ekspederte inn innlegget til Leroy Sané.

Innbytteren reddet dagen

Unggutten har dermed scoret åtte ganger på hans siste elleve seriekamper.

20-åringen skapte mer farligheter for hjemmelaget med 25 minutter igjen. Spissen slo hardt inn foran mål der David Silva akkurat ikke klarte å sette ballen bak Fraser Forster.

Den engelske keeperen måtte ut i full strekk da han holdt Ilkay Gündogan unna scoringslista bare minutter senere.

Charlie Austin fikk muligheten fra 16 meter på motsatt side med et kvarter igjen, men formspilleren skjøt rett på Bravo.

Guardiola gikk offensivt til verks og byttet ut midtstopper Vincent Kompany med midtbanespiller Jesús Navas med drøye ti minutter igjen, men bortelaget sto imot og sikret poengdeling.