– Mitt bidrag i år handler om angrepsspill. Avslutning av angrep og gjennombruddsferdighet: Det å kunne ta seg forbi en motspiller, sier Nils Arne Eggen.

I kveld starter Eggens trenerskole i trenerlegendens hjemkommune Orkdal.

Et kobbel av topptrenere

Nærmere 70 trenere fra hele landet har allerede meldt seg på skolen, som har foredragskveld med diskusjonspanel i kveld og instruksjoner i helga. Eggen har fått med seg sønnen Knut Torbjørn og en rekke andre profilerte trenere, deriblant RBK-duoen Jönsson/Henriksen, Ola By Rise, Per Joar Hansen, Erik Hoftun, Geir Håvard Hjelde og Bjørn Hansen.

– Alle tar for seg et tema hver. Jan Jönsson og Trond Henriksen skal for eksempel snakke om innleggssituasjoner i angrepsspillet, sier Eggen.

Tilbud fra Nederland

Han var med RBK til Plzen, og innrømmet under oppholdet overfor Adresseavisen at han har hatt et tilbud fra en nederlandsk klubb i løpet av de siste månedene. Men at det endte med nei til slutt.

– Jeg trives godt som jeg har det, men utelukker ikke at jeg kommer tilbake til trenergjerningen. Da må det i så fall være for en klubb som har ambisjoner og muligheter til å vinne noe, sier han.