Roman Pavlyuchenko of Tottenham Hotspur celebrates scoring the opening goal with Jermain Defoe and Danny Rose--------------------Marc Atkins / BPIUEFA Europa League - Group ATottenham Hotspur v Rubin Kazan20 October 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Et reservespekket Spurs-mannskap, som vanlig er i Europaligaen, tok imot russiske Rubin Kazan hjemme i Nord-London torsdag kveld. Disse to lagene kommer sannsynligvis til å kjempe om gruppeseieren i en pulje som også består av greske PAOK og det irske overraskelseslaget Shamrock Rovers.

Rubin har gjort det sterkt i Europa de siste sesongene, og skulle bli en skikkelig test for Harry Redknapps mannskap. Manageren sparer mange av sine viktigste spillere i kampene i Europa League, men de helhvite var tydeligvis meget interesserte i poengene som ville bety et langt steg nærmere avansement fra gruppe A, og spissduoen Jermain Defoe-Roman Pavljutsjenko er ikke en ueffen kombinasjon på papiret.

Kjempescoring

Det var bortelaget som var best i stort sett hele første omgang på White Hart Lane, men etter Rubin-dominans i en lang periode, skulle Roman Pavljutsjenko vise seg kraftig frem for sine landsmenn.

Da Spurs fikk frispark like utenfor feltet etter drøye halvtimen, la spissen ballen til rette. 29-åringen dundret regelrett ballen i vinkelen, totalt utagbart for keeper Sergej Ryzjikov. En perlescoring av den ustabile russeren, og Spurs tok med seg en noe ufortjent ledelse inn til pause.

Rubin best

Det russiske laget førte kampen også etter hvilen, men uten å klare å utligne. Christian Noboa var nærmest etter en drøy time, da de rødvinsfargede gjestene fikk en dobbelmulighet foran Heurelho Gomes i Spurs-målet. Men playmakeren fra Ecuador ble stoppet av en Spurs-forsvarer i siste liten.

Jermain Defoe var nær å øke ledelsen drøye 20 minutter før slutt etter vakkert forarbeid av Aaron Lennon på høyrekanten. Spissen headet via keeper Ryzjikov og til corner.

Harry Redknapp satte inn Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul og Luka Modric mot slutten av kampen, i en periode der begge lag så ut til å være relativt fornøyd med resultatet. Tottenham sikret dermed tre viktige poeng på en forholdsvis dårlig dag. Lagene møtes igjen i Russland om to uker.