Byåsen — Storhamar 42-22:

Trondheim Spektrum (adressa.no): Det som mange hadde spådd som en jevn kamp, ble i realiteten avgjort før pause.

Tonje Nøstvold var den store spilleren da Byåsen valset over Storhamar i Trondheim Spektrum. Rogalendingen satte inn 15 mål da Byåsen vant 42-22 i den viktige kampen om plassene bak suverene Larvik.

Slo sterkt tilbake

Byåsen fikk en dårlig start, etter at Betina Riegelhuth satte inn 1-3 etter fem minutter, men så tok Tonje Nøstvold ansvar. Med sju mål og en assist sørget hun nærmest alene for opphentingen, og Byåsen ledet 9-5 etter 13 minutter.

Da tok Storhamar-trener Alfred Finnsson timeout, uten at det hjalp nevneverdig.

Kontret i senk

Byåsen satt forsvaret, og Terese Pedersen stoppet forsøkene fra Storhamars landslagsspiller Maja Jakobsen. Dette ga store kontringsmuligheter som Camilla Herrem, Raja Toumi, og ikke minst Tonje Nøstvold. Byåsen-veteranene dro lasset for hjemmelaget. Trioen sto for 18 av målene før pause, og var sterkt delaktig i pauseresultatet 21-11 til Byåsen.

Fortsatte overkjøringen

Andre omgang fortsatte i det samme sporet som den første, og tross to minutters utvisning på Silje Waade, vant Byåsen undertallsperioden 3-1. Storhamar klarte aldri å finne nøkkelen inn til Terese Pedersens mål, og Byåsen kontret tabellnaboen i senk.

Hjemmelaget og Tonje Nøstvold var rett og slett et par numre for store, og det som lå an til en jevn kamp, var i realiteten avgjort før pause.

Byåsen benyttet anledningen til å la hele laget få prøve seg, og hadde ingen problemer med å cruise inn til sluttresultatet 42-22. ## FAKTA

Eliteserien håndball kvinner onsdag, 5. runde:

Byåsen – Storhamar 42-22 (21-11)

Toppscorer Byåsen: Tonje Nøstvold 15. Storhamar: Bettine Riegelhut 9. Utvisninger: Byåsen 2 x 2 min., Storhamar 2 x 2 min.

Flint Tønsberg – Nordstrand 23-27 (9-14)

256 tilskuere

Toppscorer Flint: Marianne Iversen 10. Nordstrand: Nerma Pandza 9. Utvisninger: Flint ingen, Nordstrand 2 x 2 min.

Oppsal – Stabæk 22-33 (11-14)

435 tilskuere

Toppscorer Oppsal: Izabela Duda 6. Stabæk: Marte Lunder 8. Utvisninger: Oppsal 2 x 2 min., Stabæk 2 x 2 min.

Tertnes – Larvik 24-35 (14-17)

Toppscorer Tertnes: Stine Skogrand 6. Larvik: Linn Jørum Sulland 9. Utvisninger: Tertnes ingen., Larvik 3 x 2 min.

Vipers Kristiansand – Levanger 23-27 (1-10)

671 tilskuere

Toppscorer Vipers: Jessy Kramer 9. Levanger: Hege Løken, Mari Molid, Julie Nygård og Vilde Eidem, alle 3. Utvisninger: Vipers 3 x 2 min., Levanger 2 x 2 min.