Debuterer i proffritt: – Blir viktig å holde seg langt fremme

Søndag sykler Søren Wærenskjold (19) rittet Paris-Troyes for sitt nye lag Team Joker Fuel of Norway. Sørlendingen er skissert en rolle som spurtopptrekker.

Publisert Publisert

Paris-Troyes blir sørlendingen Søren Wærenskjolds første ritt som Joker Fuel of Norway-rytter. Foto: Team Joker Fuel of Norway

FRANKRIKE: – Vi har ikke hatt taktikkmøte ennå, men det blir nok å holde seg langt fremme på grunn av vinden. Hvis det blir samlet mot mål, blir det fort å kjøre et opptrekk for Herman, sier Wærenskjold til Procycling.

Syklisten fra Mandal fylte nylig 19 år og har akkurat startet på sin første sesong som senior.

Etter flere sterke sesonger som junior, blant annet med EM-sølv på fellesstart i 2017 og femteplass på VM-tempo i 2018, ble han snappet opp av hardtsatsende Joker i fjor.

Les også

Sørlending på femteplass i sykkel-VM

Les også

Stor kåring: Her er Sørlandets ti største idrettstalenter

Kan bli tøffe vindforhold

Paris-Troyes blir sørlendingens første ritt i Joker-trøya, og til Procycling sier Wærenskjold at han ser fram til å starte seniorsesongen med nye lagkamerater.

– Det er ganske høyt nivå med blant andre Direct Energie og Groupama-FDJ på start. Det blir sannsynligvis masse sidevind søndag, så vi får se litt hvordan det blir, sier han til sykkelnettstedet.

19-åringen har vært på to treningssamlinger med laget denne vinteren, men har ikke økt treningsmengdene fra i fjor.

– Jeg føler jeg har trent ganske likt. Jeg har ikke forandret så mye, men jeg har lagt litt mer mengde, og noen av intervallene har vært lengre. Det er naturlig. Jeg tar det litt etter litt, og jeg har ikke stresset noe med å øke veldig, sier Søren Wærenskjold.

Publisert