Tiger Woods kan smile etter en strålende runde fredag. Geoff Burke / X02835

Superrunde av Tiger Woods

Med i kampen om seier etter strålende dag på banen.

Tidligere verdensener Tiger Woods meldte seg fredag på i seierskampen i The National-turneringen med en 65-runde, en av hans beste siden han gjorde comeback.

Med en spektakulær chip rett i hullet og fire birdieputter på minst fire og en halv meter gikk 42-åringen runden fem slag under par og klatret inn i tetsjiktet.

Les også

Golfkometen Reitan om Tiger Woods: – Når han går forbi, blir alt stille. Da er det ingen som rører seg.

– Jeg er ikke så langt unna å få ting til å stemme så godt at jeg kan vinne. Banen her er ikke lett, og det kommer ikke til å bli så mange lave resultater, sa han.

Han spiller sin 11. turnering siden han gjorde comeback etter en omfattende ryggoperasjon. Han har 79 seirer på PGA-touren og er bare tre bak Sam Sneads rekord, men Woods har ikke vunnet en turnering siden 2013.

Han har 14 majortitler, men den forrige kom helt tilbake i 2008.

Etter to runder i Potomac er Tiger Woods fem slag under par. Den amerikanske trioen Beau Hossler, Ryan Armour og Brian Gay er i delt ledelse med 131 slag. Woods er på en delt 11.-plass, fire slag bak.

– Jeg er ikke så langt bak teten, og det kommer til å bli en tøff helg. Det kommer til å bli veldig varmt, og mange vil slite, sa han.

Hans beste runde i comebacket var en 65-runde (sju under par) i Players Championship i mai. Forrige gang han hadde lavere score på en runde var i 2015.

(©NTB)