SANDVIKA: Erik Hoftun forteller at han opplevde prisfordelingen Stabæk ønsket på RBKS totalbud på 5,25 millioner kroner for Veigar Páll Gunnarsson og Johan Andersson som feil.

— I og med at vi hadde bydd 2,5 millioner for Páll Gunnarsson tidligere, og med tanke på at Johan Andersson hadde fem måneder igjen av kontrakten, så var ikke fordelingen riktig, sier Erik Hoftun.

RBKs sportslige leder forklarte seg fredag morgen i tingretten i overgangssaken, og svarte greit for seg på aktors mange spørsmål.

Det ene, som nevnt, var rundt fordelingen på de to spillerne RBK ville ha innenfor en ramme på 5,25 millioner kroner. Men RBK var skeptiske, gitt Anderssons skadehistorikk. Likevel bestemte de seg for å prøve å hente ham. Andresson hadde også i samtaler med Hoftun antydet at han ikke ønsket å flytte fra Oslo.

Det andre var da RBK var i dialog om kun Páll Gunnarsson. Gjennom en telefonsamtale med Inge André Olsen ble Hoftun gjort kjent med at Stabæk hadde bud inne fra Vålerenga for Herman Stengel og Páll Gunnarsson for fem millioner kroner, hvor kun en million skulle dekke prisen for Páll Gunnarsson.

- Ekstremt høye priser

Dette budet fra VIF ønsket ikke RBK å matche.

— Jeg oppfattet det slik at dette var en invitasjon fra Olsen om at Rosenborg kunne «bli med på» et slikt bud. Men vi konkluderte med at vi ikke ville. Vi synes prisene i opsjonsavtalen var ekstremt høye, og vi følte det som at det var en sammenheng mellom de to sakene, sier Erik Hoftun.

- På hvilken måte, spør aktor Morten Stene.

— Fordi jeg ble informert om dette sammen, svarer Hoftun.

Som dermed sår tvil om det både Stabæk og VIF har hevdet; at disse to sakene er selvstendige.

Hoftun forteller i sin forklaring at de også var villige til å gå over 2,5 millioner kroner i overgangssum for Páll Gunnarsson. Likevel gikk islendingen til VIF for en million.

— Det var litt overraskende over at han gikk dit, sier Hoftun.

Tre millioner for Daniel Berntsen

Inge André Olsens forsvarer, Ole Petter Drevland, har en del spørsmål til Erik Hoftun.

Han trekker blant annet frem overgangen til Daniel Berntsen for å sette det i sammenheng med overgangssummer for spillere i ung alder og med stort potensial.

Rosenborg sikret seg den da 18 år gamle midtbanespilleren fra Bodø/Glimt for 2,8 millioner kroner, høsten 2011. Hoftun ville i utgangspunktet ikke oppgi summen, men etter press fra Drevland forklarer Hoftun at trønderne ga nesten tre millioner for unggutten.

— Det er ofte slik at kjøpende og selgende klubb er enige om å ikke oppgi summen, sa Hoftun, mens Drevland presiserte at man «ikke har noen hemmeligheter».

Avtalen ble signert høsten 2011, mens Berntsen først sluttet seg til RBK 1. januar 2012. I den påfølgende sesongen ble Berntsen leid ut både til Fredrikstad og Bodø/Glimt, men er nå en del av Rosenborgs stall.

— Nå begynner vi å se hva Daniel Berntsen står for, sier Hoftun.