RUHPOLDING/OSLO (Aftenposten): Johannes Thingnes Bø hadde en alle tiders mulighet til å sikre seg en ny verdenscupseier i Ruhpolding onsdag.

Med fullt hus ville Thingnes Bø vært i nærheten av Martin Fourcades bestetid etter fire skytinger på 20-kilometeren, men på siste stående gikk det helt galt.

22-åringen bommet tre ganger, og raste med det nedover listene.

— Han sprekker totalt, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Dermed ble det fire tilleggsminutter totalt på Thingnes Bø, noe som holdt til en 16. plass. Til slutt var det Martin Fourcade som gikk seirende ut av konkurransen. Han vant foran Simon Eder fra Østerrike og Anton Sjipulin fra Russland.

Fikk du med deg at Emil Hegle Svendsen røpet sin lille skihemmelighet? Les saken her.

Bjøntegaard beste norske

Etter at Thingnes Bø sprakk, ble Erlend Bjøntegaard beste nordmann med en 9. plass. Dermed melder Bjøntegaard seg for alvor med i kampen om en VM-plass senere denne sesongen.

Tarjei Bø havnet to plasser bak Bjøntegaard.

— De som startet senere fikk en raskere løype, men når det er sagt, er det ikke der jeg driter meg ut, sier Bø, som bommet på 2 av 20 skudd onsdag, til NRK.

Emil Hegle Svendsen, som så langt har vært Norges beste i verdenscupen denne sesongen, skuffet stort onsdag. Trønderen måtte ta til takke med en 27. plass - etter tre bom.

— Det var for dårlig rett og slett, uten at jeg kan si nøyaktig hva som skjedde, sier Hegle Svendsen til Aftenposten.

Tarjei Bø etter et utall med fjerdeplasser: - Jeg er mer enn god nok til å vinne

- Jeg må treffe mer blink

Ole Einar Bjørndalen havnet enda lengre ned på listen, etter fire bom.

— Det er fire bom, det er alt for mye. Da har man ingen sjans, sier Bjørndalen til Aftenposten.

- Kan du oppsummere øvelsen med ett ord?

— Jeg må treffe mer blink, smiler Bjørndalen.

Den siste norske, Lars Helge Birkeland, kom på en 24. plass. Dermed viste ikke de norske lovende form - kun syv uker før VM på hjemmebane i Holmenkollen.

— Vi må skjerpe oss, sier Bjørndalen kort.

Skiskyttergutta er tilbake i manesjen allerede på fredag. Da skal det gås stafett. Torsdag er det jentenes tur i Tyskland. 15-kilometer står på programmet.

Aftenpodden Sport tok Gullballen-diskusjonen: - Det er nesten tjenesteforsømmelse av Per Ciljan Skjelbred. Lytt til denne ukens podcast her: