Han har ikke vært spesielt munter den siste måneden, Rosenborgs høyreving.

For når Helland går skadet og ikke får spille fotball blir han rett og slett litt grinete. Og det har han ikke fått gjort på over en måned nå.

Her sender Pål Andre Helland Rosenborg i ledelsen mot Molde. Da var det spilt 39 sekunder. Foto: Håvard Haugseth Jensen

— Jeg blir veldig sur, grinete, lei meg og forbannet. Da blir jeg mørk, og det er veldig lett å se hvilket lune jeg er i. Jeg er enten veldig glad og fornøyd, eller så er jeg sur og forbannet. Og da vil jeg helst ikke snakke så mye med noen, og egentlig heller være litt for meg selv. Da er jeg ikke noe godt selskap, sier Helland til adressa.no.

Frekkis på Forren

Etter 3-1-seieren over Molde lørdag kveld var han ikke spesielt mørk, naturlig nok. For Helland brukte 39 sekunder på banen før han sendte Rosenborg i føringen 1-0. Med en ørliten tunnel på kompisen Vegard Forren i samme slengen.

Pål Andre Helland sendte Rosenborg i ledelsen etter 39 sekunder. Foto: NTB Scanpix

— Det er som seg hør og bør det. Når han på et mirakuløst vis klarer å ha tillit til meg når jeg på en måte har dyttet et lite horn i siden på ham gang på gang, er det minste jeg kan gjøre å kvittere med å levere, sier Helland, og kikker bort på trener Kåre Ingebrigtsen som står ved siden av ham i pressesonen.Kjetil Kroksæter kommenterer

For det er ingen tvil om at Ingebrigtsen har stor tillit til Helland, som er blant de første som skrives opp på lagoppstillingen så fremt han er skadefri.

— Vi ser hvor viktig det er å ha de typene som gjør en forskjell, og som er veldig gode én mot én. Nå får vi «Yanni» (de Lanlay) tilbake etter ferien, og Tore (Reginiussen) kommer tilbake. Da står vi sterkt, sier Kåre Ingebrigtsen.

— Jobben min

For Helland gjør det selvsagt godt å score sitt aller første seriemål for sesongen når rivalen Molde står på motsatt halvdel.

Målet frembragte en følelse av lykke.

— Så enkelt. Tilfredsstillelse og lykke. Som angrepsspiller er det den følelsen du jager. Jeg skal være involvert i mål og målsjanser, og da er det bra jeg klarer det. Det er en del av jobben min, sier Helland.

Han står med ett mål og tre målgivende på de seks seriekampene han har vært involvert i denne sesongen.

— Så natta er det ikke. Og bedre blir det, lover Helland.