HOFFENHEIM — HERTHA BERLIN 2-3

To nordmenn møttes til Bundesligaoppgjør lørdag. Tarik Elyounoussi og Per Ciljan Skjelbred startet for hvert sitt lag på Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim.

Det var Skjelbreds Hertha Berlin som tok alle poengene, etter en sterk 3-2-seier på bortebane mot Elyounoussis lag.

— Svak Tarik

Både Tarik og Ciljan startet kampen, men Elyounoussi ble byttet ut ved pause etter en førsteomgang hvor den tidligere FFK- og RBK-spilleren ble beskrevet som «lite synlig» av velrenommerte Kicker.

Änis Ben-Hatira ga hovedstadslaget ledelsen etter 12 minutters spill, og 0-1 holdt seg til pause. Ifølge Kicker satset Hertha på kontringsfotball, spesielt før pause, og tok hjemmelaget litt på sengen før hvilen.

To straffemål

Hoffenheim åpnet andre omgang mye sterkere, men fikk likevel straffe imot etter 53 minutter. Adrian Ramos satte inn 0-2. Hertha fortsatte med sine kontringer, og Per Ciljan Skjelbred fikk en god mulighet til å øke ledelsen ytterligere etter en snau time, uten å lykkes.

20 minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe. Sejad Selahovic reduserte for Hoffenheim.

GJØR SUKSESS: Per Ciljan Skjelbred spiller fast på et formsterkt Hertha Berlin. Foto: Digitalsport

Hertha holdt ut

Selahovic ble tomålsscorer da han satte et frispark i mål snaue ti minutter før slutt. Da var Skjelbred allerede byttet ut for bortelaget.

Men trønderens lag var sterkest, og Adrian Ramos ble også tomålsscorer da han satte inn 2-3 sju minutter før full tid.

Til tross for sterkt Hoffenheim-press, holdt Hertha Berlin stand, og laget befester posisjonen på øvre halvdel av Bundesliga-tabellen. Hertha ligger som nummer sju med 18 poeng etter 12 kamper.

Tarik Elyounoussis Hoffenheim ligger på ellevteplass med 13 poeng.