Da Stabæks fotballdamer tok seriegullet, kåret lokalavisen henne til lagets beste. Men Ida Elise Enget står på også midt på natten. Late og overbetalte fotballspillere? Beskrivelsen passer usedvanlig dårlig på Stabæks effektive og energiske kantspiller.

— Lønn? He, he. Jeg vil kalle det lommepenger. I antall timer jeg legger ned er dette en jobb, men det ser bare ikke sånn ut hvis du ser på betalingen.

Vi treffer Ida Elise Enget på kunstgresset ved Nadderud stadion. Og det var Aftenposten som brakte pengespørsmålet på bane. Fotballjenter snakker ikke så mye om det. Det er nemlig ikke noe å snakke om.

— Jeg føler meg privilegert. Spiller på det beste laget i Norge, og de opplevelsene jeg får er mer verd enn penger, sier 24-åringen, som har sjansen til å ta «the double» denne sesongen. To serierunder før slutt sikret Stabæk-jentene seriegullet da det ble 4-1 over Kolbotn, samtidig som argeste rival, Lillestrøm, tapte overraske hjemme mot nedrykningsluktende Amazon Grimstad. Dermed fikk Ida Elise det hun har drømt om siden hun begynte å spille fotball: seriegullet. Og Stabæk kan tenke mest på den neste store oppgaven: Cupfinalen mot Avaldsnes lørdag 23. november.

Skryter av supporterne

Energi er et stikkord for Ida Elise . Selv om hun er angrepsspiller, nøler hun ikke med å ta de sugende løpene hjemover for å hjelpe til defensivt. Det vet den lydhøre gjengen Stabæk-supporterne å sette pris på.

— De er helt fantastiske, og de er vi veldig glad i. Selv om det er bortekamp med 200 hjemmepatrioter, så greier de 20-30 fra Stabæk Support å gjøre seg mest bemerket.

Ida Elise gjør seg også bemerket. Vi tenker på yrkesvalget. Når lagvenninnene sover søtt under varme dyner, jobber den 24 år gamle sosionomen som miljøterapeut på rehabiliteringsinstitusjon for rusmisbrukere med psykiske lidelser.

— Jeg jobber om natten, sover om dagen og trener om kvelden. Jobben gir meg mye. forsikrer Enget , som legger til at hun rekker noen egne treningsøkter om morgenen i en hverdag som funker bra.

— Fotballen og jobben er to forskjellige verdener, men jeg trives utrolig godt med begge deler, sier Ida Elise , som også har en tredje jobb. Hun er Stabæks bøtesjef. Glemmer noen noe på treningsfeltet, blir det 20 kroner til bøtekassen. Kommer man for sent på møter, vanker det 50-100 kroner i bot.

Sosialkomiteen avgjør hva pengene skal brukes til.

Nesten landslaget

Stabæk befolker landslaget til Even Pellerud svært godt, men Ida Elise måtte nøye seg med å være hjemmeværende reserve under EM i sommer. Det er en posisjon hun har tenkt å gjøre noe med.

— Målet er å komme på landslaget. Jeg vet at jeg ikke ville gjøre meg bort der. I Stabæk trener jeg jo med noen av Norges beste spillere. Jeg er veldig god defensivt. Det tenker man ikke om en angrepsspiller, sier Folldal-jenta når vi spør om hennes beste egenskaper.

— Og etter ferien har jeg scoret en del mål også, sier Enget, som torsdag ble enige med klubbleder Richard Jansen om to nye år hos bæringene.

Ida Elise satt sammen med 40 000 andre og så EM-finalen på Friends Arena i Stockholm. På Nadderud er det en annen verden: 3-400 tilskuere - og det er mest av alle i dameserien.

— Vi har det vel litt som håndballjentene. På mesterskap følger alle med, på klubbkampene er det tynnere befolket. Det har vel litt med mediedekningen å gjøre. Det var bra under EM, og da blir det lettere å følge med.

- Hvordan skal du komme deg inn i landslagsvarmen?

— Det er bare å prestere på klubblaget.

- Er du en undervurdert spiller?

— Ikke i Stabæk. Jeg jobber i det stille.

Men ikke så stille at landslagssjef Pellerud ikke hører om det?