Alt om VM får du her:

Den italienske sportsjournalisten Gabriele Marcotti hyller Anthony Annan i sin siste spalte på hjemmesiden til det amerikanske magasinet Sports Illustrated . Han mener det er veldig merkelig at Annan kun spiller fotball for Rosenborg i Norge.

— Hvorfor fortsatt i Norge?

- Han spiller sentralt på midtbanen på et lag som er klar for kvartfinalen. Han er kun 23 år og har allerede 43 landskamper. Han har gjort et bra i Sør-Afrika, men også i de to siste afrikamesterskapene. Derfor stiller jeg spørsmålet om hvorfor han fortsatt spiller i Norge? , skriver han.

Marcotti mener det er rart ingen speidere har latt seg imponere av Annan, som allerede har spilt fire år i Europa. Han mener prisen Rosenborg har satt kan skremme bort interesserte klubber.

— Kanskje man ikke tror Annan kan utvikle seg mer, men det er også mulig man ikke mener han er verdt de 47 millionene Rosenborg krever, mener den italienske journalisten.

Fremtredende

Marcotti mener det også finnes noen klare svakheter med Annan som speidere vil påpeke.

- Han er 1.75 høy, dominerer ikke kamper på det fysiske planet, mangle kreativitet og har ikke god nok teknikk. Når han spiller for Ghana er han likevel en fremtredende spiller. Han er enkelt og greit en pilot for det ghanesiske laget.

Den italienske journalisten mener Annan ikke er i nærheten av å være like god som landsmannen Michael Essien, som har gått glipp av VM på grunn av en skade. Han mener derimot at Annan fungerer så bra som han gjør fordi han har gode medspillere og passer perfekt inn i Ghanas system.