Hødd startet bra og tok en fortjent ledelse ved Adama Diomande, som nå er delt toppscorer i 1. divisjon sammen med Altas Vegard Braaten. Storspillet til Hødds stadig mer slepne diamant var likevel ikke nok til å vinne mot Løv Ham.

— Dette var veldig kjedelig. Alt for mange presterer under pari i dag; kun Diomande er på. Da skal det litt til å vinne kamper i 1. divisjon, sa en skuffet Lars Arne Nilsen etter kampen.

— Vi gjør håpløse feil med ball, dårlige valg og veldig mye rart. Dette er den svakeste kampen under min ledelse, forteller Hødd-treneren.

Etter borteseieren over Bryne midt i juli var Hødd en het opprykkskandidat, mye takket være den formidable hjemmestatistikken på Høddvoll hvor Hødd ikke hadde tapt på over et år. Nå står Hødd plutselig med tre strake hjemmetap, og kun tre poeng på de siste fem kampene. Mens Hødd slapp inn 12 mål på de første 15 kampene, har det kommet utrolige 16 baklengs i de fem siste kampene.

Statistikksenter 1.divisjon:

I rettferdighetens navn var hjemmetapene mot både Sandefjord og Hønefoss gode spillemessige prestasjoner. I dagens kamp derimot skal man lete svært godt for å finne lyspunktene, enten man studerer resultatet eller bak resultatet.

— Vi slipper oss ned på Løv Hams nivå – og enda litt til. Tre scoringer bør uansett holde til seier, men når vi slipper inn så mye selv, er det klart at det blir vanskelig. Vi kan ikke score fem mål hver eneste kamp, forteller Nilsen. I forrige kamp scoret faktisk Hødd fem mål borte mot Nybergsund, og fremover på banen fungerer Hødd omtrent som de gjorde i vårsesongen.

Bakover er det imidlertid en total forandring.

- Vi gir jo fra oss mål og gjøre gjennomgående fatale feil, sier Nilsen. Den dårlige perioden Hødd er inne i til tross: Målet om å holde seg i divisjonen er fortsatt godt innen rekkevidde.

— Spiller vi som i dag, får vi ikke flere poeng. Men vi har tro på at vi skal få orden på det. Vi manglet mange spillere til dagens kamp, sier han – og tenker på Dag Roar Ørsal, Vegard Heltne, Fredrik Klock, Sivert Heltne Nilsen og Kazeem Ahmed, som alle var indisponible mot Løv Ham. I tillegg måtte viktige Akeem Latifu gå av med pause med en strekk.