I fjor kom Løv-Ham seg til opprykkskvalik i 1. divisjon. Men siden den gang har laget i tur og orden mistet sin store midtbanejuvel Fredrik Haugen (solgt til Brann), midtstopper Aleksander Solli (gratis på Bosman til Vålerenga), toppscorer Sindre Marøy (lagt opp), og nå ser de jommen ut til å miste sin kaptein Erlend Storesund også.

Lørdag reiser Storesund til Tyrkia for å trene med Brann en uke. Dette er mer enn et prøvespill, og Storesund er høyaktuell som erstatter for Randers-utleide Tijan Jaiteh.

– Erlend har lenge hatt et ønske om å spille i eliteserien igjen, så dette er først og fremst artig for Erlend. Nå er jo ingenting avklart ennå, men går han til Brann mister vi kanskje den viktigste spilleren vår. Særlig på bortebane har Erlend stått frem når andre kanskje har en tendens til å gjemme seg bort, sier Løv-Hams trener Arne Sandstø til bt.no.

Preges av Brann-problemer

Storesund signerte for ikke lenge siden en ny toårskontrakt med Løv-Ham. Skal han gå til Brann regner Løv-Ham med å få noe igjen.

– Brann er opptatt av ikke å svekke Løv-Ham, så vi blir helt sikkert enige, tror Sandstø.

Men han legger ikke skjul på at Løv-Ham merker det godt når Brann har problemer. Foreløpig ligger det kun an til at Anders Næs leies ut til Løvene denne sesongen.

– Vi har også henvendt oss til Brann angående Bjarte Haugsdal, men situasjonen i dag er slik at Brann har behov for de spillerne de har. Spillerne de kan låne til oss er ofte unge og ikke modne for 1. divisjon, sier Sandstø.

Bjørsvik og Olsen på vei?

Løv-Ham har til nå hentet midtbanespilleren Øystein Aksnes fra Arna-Bjørnar, samt angriper Jean Allasande Mendy og rutinerte Endre Hansen fra Åsane.

Tidligere Brann-spiller Matias Møvik tygger fortsatt på et kontraktstilbud fra Løvene.

– Møvik har fått et endelig tilbud fra oss, og vi venter et svar i løpet av de nærmeste dagene, sier Sandstø.

Løv-Ham har kartlagt det lokale spillermarkedet grundig. Høyreback og tidligere Åsane-spiller Mads André Olsen og Nest-Sotras midtstopper Max Bjørsvik er høyaktuelle.

– Mads André vil få et tilbud fra oss. Når det gjelder Max kommer vi til å forhøre oss med Nest. Det er en spiller med fantastisk fysikk, sier Sandstø.

Han er klar på at Løv-Ham er nødt til å ha inn en ny midtstopper. I dag har de kun Bjørn Dahl og en skadeutsatt Kevin Dure. Også offensivt er Løv-Ham på jakt etter forsterkninger.

– Vi trenger to nye offensive spillere, og har kikket mye og pratet med folk. De vi henter må være nesten gode nok for eliteserien dersom de skal gå inn og styrke oss. Da har vi to alternativer: Å låne spillere fra eliteserien som ligger i vannskorpen, eller reise ut og se etter spillere i utlandet. Det lokale markedet har vi kontroll på, sier Arne Sandstø.

PS: Løv-Ham tapte torsdagens treningskamp mot Fyllingen. Tidligere Branns-spiss David Nielsen spilte for sistnevnte.