TRONDHEIM (adressa.no): Dialogen er brutt og situasjonen mellom Northug-leiren i skiforbundet tilspisset. Fredag foregikk krangelen i mediene, mens partene lørdag har vært langt mer ordknappe om hva som skjer når det gjelder Northugs avtale med skiforbundet.

Fristen går ut ved midnatt

Dersom Petter Northug ikke signerer innen midnatt, nektes han både å delta i Falun-VM og i verdenscuprenn kommende sesong. Ifølge skiforbundet er det uaktuelt å forlenge fristen.

Da adressa.no var i kontakt med skiforbundets generalsekretær Stein Opsal i 17.30-tiden lørdag, var det ingenting nytt i saken.

— Foreløpig er det ikke noe nytt å melde. Vi håper selvsagt at det ordner seg i kveld, skriver han i en sms.

- Virket ikke som noen konflikt

Punktet som kan velte Northugs VM-drøm er spørsmålet om når 28-åringen skal avslutte avtalen med skiforbundet. Northug vil ha fri fra landslagets forpliktelser etter verdenscupsesongen 15. mars, mens skiforbundet krever at avtalen strekker seg til 15. april.

Landslagstrener Trond Nystad, som får oppgaven med å ta ut Northug til VM hvis avtalen kommer på plass, er overrasket over utviklingen i saken. De to pratet sammen for kort tid siden under høydesamlingen i Val Senales.

— Da jeg pratet med ham, virket det ikke som det var noen konflikt. Det er mulig det har spisset seg til. Hva det har strandet på, vet ikke jeg. Han virket ikke så bekymret da jeg pratet med ham, det hørtes ikke ut som det var noe særlig problem, sier landslagstreneren til adressa.no.

Nystad oppholder seg fortsatt i Val Senales i Italia, mens Northug fredag valgte å dra hjem fra treningsoppholdet.

- Får bestemme selv

— Jeg har ingen tanker om det som skjer nå. Norge er et fritt land og folk får bestemme selv. Det gjelder også Petter Northug, sier Nystad.

Han er tydelig på at Northug signaliserte at han ønsker å gå VM og verdenscup da de to pratet sammen.

— Derfor høres det merkelig ut at han ikke har signert, selv om jeg ikke kjenner det som har skjedd i denne prosessen, poengtrerer Trond Nystad.

Petter Northugs manager Are Sørum Langås har ikke besvart adressa.nos henvendelser lørdag.