Med seks mål er Amin Askar Branns toppscorer i eliteserien denne sesongen. Overtidsreduseringen hans mot Rosenborg gjorde at han ristet av seg Bård Finne (fem mål), og betydde økt avstand til Erik Huseklepp (fire mål), Martin Pusic (tre mål) og alle andre.

Men Askars scoringer i år har sjelden vært viktige.

Bare to av de seks fulltrefferne har fått betydning for kamputfallet. Det andre målet i 2-0-seieren hjemme mot Start: Og kampens eneste scoring hjemme mot Molde, i sluttminuttene.

— Det gir en helt annen følelse å score et mål som det mot Molde, enn å score et reduseringsmål helt på slutten , sier Askar.

Ikke mål om å bli målkonge

Det har han gjort tre ganger denne sesongen.

Mot Sogndal feide han ballen opp i høyre hjørne fra mer enn 30 meters hold, da Brann lå under 0-3.

Mot Haugesund gjorde han det samme fra litt skråere og kortere hold, da Brann lå under 0-2. Mot Rosenborg lyktes han igjen fra langt hold, denne gang med et lavt skudd og på stillingen 0-4. I tillegg scoret Askar 6-1-målet i storseieren hjemme mot Sandnes Ulf.

- I kampen mot Haugesund gjorde målet at vi fortsatt hadde en mulighet for poeng, i alle fall. Men det er surt når målene ikke kan bety så mye. Mål har jo alltid forskjellig betydning.

Askar er usikker på om han vil være i stand til å beholde toppscorerposisjonen ut sesongen. I og med at han er kantspiller, er det naturlig å tro at muligheten for å klare det er heller liten. Men Finne – som har en langt bedre mål pr. minutt-statistikk – søker seg bort fra Brann, og verken Huseklepp eller Pusic har funnet nettet så hyppig som fansen ønsker.

— Jeg har aldri hatt noe mål om å bli klubbens toppscorer, men jeg gjør jo mitt beste, og det kan jo ende sånn.

- Mer selvsikker

I fjor scoret han åtte mål.

— Jeg vil jo alltid bli bedre, så jeg har et personlig mål om å forbedre det. Jeg jobber hele tiden for å ta nye steg. Jeg føler førstesesongen min i Brann var god, men jeg ønsker å gjøre det enda bedre.

- Har du vært bedre i år enn du var i fjor?

— Det er vanskelig å si. Jeg har vært på noenlunde samme nivå. Men jeg føler hele tiden ting kan bli bedre, det nytter ikke å være fornøyd fordi jeg har scoret og lagt opp til noen mål.

Askar føler han har utviklet seg som ledertype denne sesongen.

— Jeg prater mer og er mer selvsikker innad i spillergruppen. Jeg har kanskje fått en sterkere posisjon, og har jo fått tillit som kaptein innimellom. Så føler jeg at jeg har løftet bunnivået mitt, og at jeg jobber hardt for laget også de gangene jeg ikke har en så god dag på jobb.