Svenske Håkan Dahlby er svenskenes store håp når det skal skytes om OL-medalje i dobbel-trap. I Beijing for fire år siden fikk han favorittstemplet, men den konkurransen endte med skivebom.

Nå skal den nybakte europamesteren revansjere seg i London, og jakte svensk medalje på skytebanen. Det vil også den italienske veteranen Francesco D'Aniello, som skal forsvare OL-tittelen.

Den italienske skytteren har lenge tilhørt verdenstoppen, men svenske Dahlby mener at det i stor grad kan skyldes systematisk juks.

— Han jukset før OL, under OL og har fortsatt å jukse etter det.

Han burker ammunisjon som har større og flere hagl, som lettere slår ut leirduene , sier Dahlby til expressen.se.

Stikkprøver

Mens det i skeet, grenen hvor norske Tore Brovold var blant favorittene, skytes på vekselvis én og to lerduer i serier på 25, blir det i dobbel-trap avfyrt to lerduer samtidig, i serier på 50. I dobbel-trap er det tre maskiner som skyter ut duene, mens det «bare» er to i skeet.

Selv om stikkprøver av ammunisjonen skal kontrolleres under et OL, tror svensken at D'Aniello skaffet seg hjelp i kampen om edelt metall.

I Beijing var det italienske dommere som aldri så på Francescos ammunisjon .

SØLVVINNER : Francesco D'Aniello skjøt seg frem til sølvmedalje under Beijing-OL i 2008. (Foto: Scanpix).

— En form for doping

Dahlby tror dommerne vil være bevisst på italienerens ammunisjon i London, men frykter at han kan lure seg unna nok en gang.

— Man vet aldri. For meg er dette en form for doping, sier svensken, som er knallhard i sin kritikk av den italienske kollegaen.

I skyting er det dessverre slik at det ikke finnes noen form for «b-prøve». Har du først vunnet medaljen, kan du ikke felles i ettertid .