Liverpool — Stoke 0-1, sammenlagt 1-1. 6-5 på straffer.

— Over to kamper synes jeg vi var det beste lagt. Derfor synes jeg vi fortjente dette, sier Liverpools Simon Mignolet til Sky Sports like etter kampslutt.

Mange har lest disse sportssakene det siste døgnet:

Merseyside-laget vant den første kampen 1-0, men hjemme på Anfield sto det 1-0 til Stoke etter ordinær tid. Etter to målløse ekstraomganger var det derfor duket for straffesparkkonkurranse, der Liverpools burvokter ble avgjørende.

— Elektrisk stemning

Mignolet vartet opp med en flott redning på Stokes sjuende straffe. Marc Muniesa skjøt til høyre, men Liverpools belgiske sisteskande reddet. På den påfølgende straffen banket Joe Allen ballen opp i høyre kryss. Dermed kunne vertene juble for finaleplass på Wembley.

— Jeg var nervøs. Det var litt forvirring om hvem som skulle ta den sjuende straffen, men jeg valgte det høyre hjørnet. Stemningen her er helt elektrisk nå, sier Allen til Sky Sports ifølge BBC.

SLIK VAR: Liverpool - Stoke

Tidligere hadde Mignolet reddet straffe også fra tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch, men Emre Can skjøt i stolpen rett etterpå. Dermed måtte lagene ta hele sju straffer hver før finalisten var kåret.

Gleder seg til Wembley

— Atmosfæren var helt spesiell, og dette var fantastisk. Det det var en god kamp mot et lag som er vanskelige å spille mot, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Anfield-klubben møter enten Manchester City eller Everton i finalen. De to lagene møtes i den andre semifinalen onsdag.

Selve finalen på Wembley spilles 28. februar.

— Wembley er en kul plass å spille fotball, og vi reiser dit for å vinne, sa Klopp i intervjuet etter kampslutt.