Det var i høyeste grad David mot Goliat på Bloomfield Road mandag kveld, med Chelseas stjernegalleri på besøk på den vindfylte arenaen. Og til tross for et visst Blackpool-press i slutten av første omgang, var det aldri noen tvil på den engelske vestkysten.

Chelsea har hatt en oppsving i formen den siste tiden, og tok ytterligere innpå de aller beste lagene i Premier League med en oppskriftsmessig 3-1-seier.

— For lang avstand

Carlo Ancelottis menn gjorde det utfordrer Tottenham ikke klarte, de vant på Bloomfield Road, og kan nå ha skaffet seg et forsprang i kampen om mesterligaplass som blir vanskelig å ta inn for London-rivalene. Kampen om å utfordre lederlaget Manchester United, ville italieneren ikke høre snakk om etter kampslutt.

- Vi er fortsatt for langt unna førsteplassen. Nå må vi bare fortsette i samme gode form som vi er i øyeblikket, sa Ancelotti til TV 2. — Vi spilte med styrke og karakter i kveld. Det var ingen enkel kamp, og vi hadde problemer med å holde fokus gjennom 90 minutter, mente han.

Frank Lampard ble Chelseas store mann med to scoringer.

- Det har vært en god uke for oss. Vi var nok ikke på vårt beste i dag, men vi tok tre viktige poeng, sa Lampard til TV 2. Midtbaneveteranen tror at Chelsea fortsatt kan greie å ta inn United og Arsenal i toppen av tabellen.

— Vi er nødt til å tro (at vi kan klare det). Det er fortsatt langt unna og vi har en stor jobb å gjøre, men hvis vi vinner hver kamp har vi en mulighet, sa han.

JUBEL: John Terry feirer sitt ledermål for Chelsea på Bloomfield Road. (Foto: Digitalsport)

Sint Holloway

Ian Holloway mønstret et svekket hjemmelag, blant annet uten Charlie Adam. Manageren var etter kampen fortsatt frustrert etter at Chelsea fikk det han oppfattet som en billig straffe på stillingen 0-1. — Straffesituasjonen var nøkkelsituasjonen i kampen. Vi var litt naive, han (Kalou) falt lett, men vi gjør det enkelt for dommeren å dømme straffe, sa Holloway.

— Jeg er fortsatt sint og frustrert. Vi fortjente et mål etter spill og sjanser. Men jeg er stolt av laget mitt, vi jobbet hardt, og på en annen dag kunne vi kanskje ha fått med oss noe. Vi tapte 1-3 mot et meget sterkt lag i kveld, sa manageren.

Holloways lag sklir nå nærmere og nærmere den absolutte nedrykksstriden i Premier League.

- Vi får en stor jobb å gjøre med å holde oss i det som ser ut til å bli den jevneste divisjonen noensinne. Hadde det vært i fjor, hadde vi vel allerede vært sikre, mener Blackpool-sjefen.

Statistikksenter Premier League:

Terry-scoring

Stjernemannskapet fra hovedstaden åpnet også best, og fikk åpningsmålet da kaptein John Terry stanget inn en corner etter 20 minutter. Terry fikk stå umarkert i feltet og headet kontant i mål.

0-1: John Terry rager høyest. (Foto: Digitalsport) De blå hadde kontrollert kampen så langt, men Blackpool responderte sterkt.

Idet man trodde at bortelaget skulle male på og få enda flere scoringer, var det de oransje som utmerket seg med flere store målsjanser. Jason Puncheons skudd etter en drøy haltvime gjorde at Petr Cech måtte strekke seg i hele sin lengde, mens både Ian Evatt og Andy Reid sendte ivei skumle forsøk mot Chelsea-målet, dog uten å lykkes.

FIKK MULIGHETER: Jason Puncheon kom til store sjanser mot David Luiz og Chelsea. (Foto: Digitalsport)

To x Lampard

Andre omgang åpnet med nesten samme kampbilde, men gjestene fikk seg et skudd for baugen da Didier Drogba måtte ut med skade ti minutter etter hvilen. Det så imidlertid ikke ut til å bety særlig mye. Innbytter Salomon Kalou bemerket seg omtrent umiddelbart.

Chelsea så ut til å ha avgjort kampen da man fikk straffe etter en drøy time. Evatt felte innbytter Kalou for hardt og Frank Lampard satte ellevemeteren sikkert i mål.

MARKERER SEG: Frank Lampard feirer etter å ha satt inn straffesparket til 0-2. (Foto: Digitalsport) Lampard økte til 0-3 fem minutter senere etter et fint gjennomspill fra Kalou.

— Jeg ønsket å sette inn Kalou foran Nicolas Anelka fordi han (Kalou) har jobbet godt på trening i det siste, forklarte Chelsea-manager Ancelotti.

Fernando Torres fikk en gyllen mulighet til å få sin første scoring i Chelsea-drakten, men spanjolen ble stoppet av Alex Baptiste syv minutter før slutt og blir fortsatt stående målløs i blått.

- Jeg er veldig fornøyd med Torres. Han jobber hardt for laget og har en god oppførsel på banen, sa Carlo Ancelotti.

Jason Puncheon fikk en redusering for Blackpool fem minutter før slutt med et skudd fra skrått hold, og Brett Ormerod kunne ha sørget for skikkelig spenning i sluttminuttene, men veteranspissen skjøt rett i en Chelsea-spiller fra svært kort hold.