DIREKTE 18.00: Sogndal — Start

Fvn.no har snakket med de to lags kapteiner før dagens bunnoppgjør i Sogndal.

1. Hvor avgjørende blir denne kampen med tanke på nedrykksstriden?

Årst: – Det er ingenting som avgjøres. Men vi tenker nok det samme som Sogndal gjør; at vi skal ha de respektive lagene bak oss, deriblant Sogndal, så den kampen er viktig i så måte, og vi bør gå for tre poeng.

Bakke: - Jeg tror den kampen blir veldig avgjørende. Vi kan få seks poeng på Start, men når det er sagt så tror jeg ikke det hele blir avgjort før i de siste serieomgangene.

2. Hvorfor vinner ditt lag i morgen?

Årst: – Forhåpentligvis at vi har fått opp duellstyrken og løpskraften i laget vårt igjen, og ikke minst kanskje en tro på at vi skal vinne fotballkamper. Vi kjente litt på det etter forrige kamp, at det var utrolig deilig å vinne igjen. Den følelsen har vi lyst til å få igjen.

Bakke: Fordi vi er gode hjemme og vanskelige å slå. I tillegg har vi nok en fordel i at vi har vært i den type situasjoner mange ganger tidligere. Jeg tror Start skal få merke at vi er tøffe på Fosshaugane.

3. Hvem rykker ned fra eliteserien i år?

Årst: – Vi ser jo at dersom vi skal klare oss, er det i utgangspunktet Sogndal og Sarpsborg vi skal ha bak oss. Men det kan fort komme flere lag som blir liggende der på slutten.

Bakke: - Sånn som det ser ut nå så står det mellom tre lag. Så mye mer har jeg ikke lyst til å si.

4. Hvorfor rykker ikke ditt lag ned?

Årst: – Fordi vi får en fantastisk høst. Vi startet på lørdag med å få en seier, og de skal vi få flere av. Og så har vi, synes jeg, et godt nok lag til å holde oss. Men det må vi bevise med å vinne noen kamper.

Bakke: - Fordi vi har et godt nok lag til å holde oss. De unge spillerne har tatt mange steg etter en litt tøff start, og de vil bare bli bedre utover høsten. Det er heller ikke så mange som forventer at vi skal holde oss. Presset er nok tøffere i Kristiansand.

5. Med tap blir 2011-sesongen historisk med tanke på antall strake bortetap. Hvordan skal dere forhindre det?

Årst: – Sånn statistikk og tapsrekker bryr vi oss fint lite om. Det kommer til å bli en duellkamp, ingen tvil om det. Sogndal kommer til å ligge kompakt, og er et vanskelig lag å spille mot.

6. Hvordan takler Sogndal å være favoritt før møtet med Start?

Bakke: - Det er et godt spørsmål. Vi pleier å være underdogs, men denne gangen forventer folk at vi skal vinne. Da går vi ofte på trynet, så vi må bryte en slags barriere for å vinne dette. Samtidig vet vi at Start har et godt lag, og at det trolig vil snu for dem snart. Mons Ivar Mjelde kommer til å mobilisere vanvittig før denne kampen.

Følg Sogndal - Start her: