På 16 seriekamper som Brann-trener, har Lars Arne Nilsen (51) bare sett laget sitt tape én gang. Fire runder før sesongslutt har han løftet Brann til direkte opprykksplass. Ingen av de 13 siste kampene har endt poengløse. Likevel har ikke Nilsens sjefer hastet til forhandlingsbordet for å tilby ham en ny kontrakt.

Den han har nå, varer bare ut året.

— Jeg synes det er fantastisk å være i Brann. Jeg storkoser meg og blir gjerne lenger. Men jeg har ikke lyst å bruke tid og energi på at jeg ikke har kontrakt. Klubben får bestemme, sier Lars Arne Nilsen.

Sportssjefen i klubben, Rune Soltvedt, har hele tiden holdt fast ved at Nilsen var hans førstevalg da Rikard Norling fikk sparken før sommeren. Soltvedt sier det ikke er grenser for hva Nilsen kan oppnå som trener, at han er som et ungt fotballtalent som kan bli så god han vil. Brann-toppen lover likevel ingen snarlig avklaring for suksesstreneren.

— Det å ansette en trener er en stor greie for Brann. Du kan ikke ha tunnelsyn når du gjør det, vi må nøye vurdere hva som er best for klubben på lang sikt. Men det er klart at når trenerspørsmålet står åpent så sent i sesongen, da jobber du jo med det. I det stille, sier Soltvedt.

Trener Nilsen vil helst ikke si så mye om saken, han henviser til Soltvedt og sier han bare fokuserer på at Brann skal rykke opp.

Får trolig tilbud uten opprykk

BT vet at Brann-ledelsen er meget godt fornøyde med jobben Nilsen gjør. Det aller meste tyder på at han til slutt vil få tilbud om ny kontrakt. Også dersom Brann skulle feile i opprykksinnspurten, er det sannsynlig.

— Vi er trygge på Lars Arnes kvaliteter og har tro på ham som trener både i eliteserien og 1. divisjon, sier Soltvedt.

- Frykter dere ikke for at Nilsens resultater skal gjøre det fristende for andre klubber å hente ham?

— Alle som leverer resultater, kan være attraktive for andre. Det er klart han, som alle, kan forsvinne til noe annet. Men for klubben er det ekstremt viktig å gjøre dette på rett måte.

Her kan du lese Vadim Demidovs beskjed til Kristiansund etter thrilleren

Tanken på Stadion er at all konsentrasjon nå skal brukes på opprykksutfordringen Brann står i. Å hoppe inn i detaljerte kontraktsforhandlinger med treneren, mener de blir feil. Sportssjefen bruker ordet «energitappende».

- Kan det ikke også være energitappende for treneren ikke å ha avklart fremtiden sin?

— Jo. Så kommer det an på dialogen vi har oss imellom. Den opplever jeg som veldig fin, sier Soltvedt.

Brann vektlegger at Nilsen fra første dag i jobben kjente premisset: Han hadde et halvår på seg til å levere resultater. Så skulle partene eventuelt sette seg sammen og tenke i et lengre perspektiv.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det er åpenbart at Nilsen vil trene Brann også neste år.

— Selvfølgelig blir han med videre. Det finnes vel ikke en klubb i verden som kunne lokket ham bort fra Brann. Jeg tipper han og klubben er enige uten å være enige, sier Mathisen.

Selv om Brann skulle snuble på opprykksoppløpet, bør Nilsen fortsette, mener Mathisen.

— Hvis Brann mot all formodning ikke rykker opp, har han likevel vist at han har det som skal til. Han er en som kan bygge lag over tid og hente de rette typene. Jeg tror Nilsen vil være i Brann i lang tid, sier han.

Holder avtalen

Men avklart er det altså ikke. Soltvedt sier han forstår hvis noen er forundret over det.

— Lars Arne har levert som vi håpet, med gode resutlater. Avtalen vi har hatt, som han har kjent hele tiden, er å snakke sammen etter sesongen. Men dialogen mellom oss er veldig god.

- Likevel kommer det ingen rask avklaring på dette?

— Vi er bare opptatt av å fokusere på å greie opprykket. Nå er det kampen mot Jerv som teller, sier Soltvedt.

Møtet med den vesle Grimstad-klubben er åtte dager frem i tid.

Også når den spilles vil Lars Arne Nilsen være en trener på utgående kontrakt.