Norske toppdommere legger opp: – Utrolig trist

Norges og et av verdens beste dommerpar i håndball legger opp.

Publisert:

Guro Røen (t.v.) og Kjersti Arntsen gir seg opp topp. Håndballforbundet beklager. Foto: Mette Bugge

Les også

Håndball-EM går trolig uten norske dommere

En vanskelig avgjørelse

Arntsen og makkeren tok beslutningen om å legge dommerfløyten på hyllen i sommer, men sier at det ikke har vært en enkel beslutning.

– Men alt til sin tid, sier Arntsen på den sosiale plattformen, og fortsetter:

– Vi har vært privilegerte som de siste årene har fått tatt del i internasjonal og nasjonal topphåndball, og fått vært med på så å si «alt» på kvinnesiden internasjonalt. Etter hvert har vi også hatt ambisjoner om å få dømme herrer internasjonalt, men de siste signalene fra det internasjonale miljøet tyder på at dette ikke er realistisk i nærmeste fremtid.

Les også

Mystiske helseplager rammet «Pølsa»: Gikk opp ti kilo på én dag

Videre skriver de:

– Livet som internasjonal dommer er krevende i en ellers hektisk hverdag, skal man klare å levere på toppnivå. Full dedikasjon, indre driv og motivasjon, har vært viktige suksesskriterier for oss. Vi går «all in or nothing». Når utsiktene for nye muligheter ikke er til stede, har vi landet på at vi ønsker å prioritere tiden vår annerledes fremover.

Det norske paret dømte under OL i Rio i 2016, og fikk også ansvaret for finalen. Guro Røen (t.v.) og Kjersti Arntsen. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Har fått store oppgaver

Ove Olsen kan ikke skjønne at de ikke har fått spennende oppgaver på herresiden, og ville komme til å få det fremover.

– De var i Qatar i fjor i Superglobe for menn og dømte der, som er VM for klubblag. De har dømt landskamper på herresiden og Gjensidige Cup for menn, og kunne hatt mange gode år igjen på topplan, hvis de ønsket det.

Han forteller at i alle de årene han har vært i forbundet, så har aldri Det internasjonale håndballforbundet (IHF) sendt brev og takket dommerne for innsatsen. I tillegg ble det beklaget at de skulle legge opp.

– De har en status i IHF som er veldig bra.

Norge har flere gode par

Til en kommende precamp før herrenes neste VM, med en samling for dommere som skal til mesterskapet i Tyskland og Danmark på nyåret, er et annet norsk dommerpar tatt ut: Håvard Kleven og Lars Jørum.

– Har det hatt noe å si for avgjørelsen, tror du?

– Nei, fordi de hadde sagt fra at de ville legge opp. Jeg er overbevist om at det har vært store planer for dem i fremtiden, hvis de ikke hadde gitt seg.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.