Rushfeldt Foto: SCANPIX

Drillo skal ha vært usikker på hvem han skulle bruke på backplassene mot tyskerne, men Rushfeldt mener at det ikke bør være noen diskusjon rundt TIL-kompis Tom Høglis kandidatur.

– Konkurransen skal og vil alltid være tøff på landslaget, men jeg synes Tom har vist over tid at han er det klart mest stabile og trygge valget på høyrebacken , sier Rushfeldt.

Drillo selv er ikke mannen som tar av når han skal karakterisere enkeltspilleres innsats. Til dagbladet.no sa landslagstreneren følgende om backene Høgli og Trond Erik Bertelsen:

– De kom anstendig fra jobben, mot gode kantspillere.

Selv har ikke Tom Høgli snakket med sjefen etter kampen.

– Det har vært så travelt at jeg ikke har fått pratet med ham, sier han til "Tromsø".

— Ikke overrasket

Rushfeldt, som debuterte under Drillos ledelse i 1994, har selv 38 landskamper fordelt jevnt ut over trenerperiodene til de tre siste landslagssjefene Drillo, Nils Johan Semb og Åge Hareide.

– Jeg synes ikke det var noen stor overraskelse at de vant. De har hatt mye marginer mot seg i de siste kampene, og en gang måtte det jo snu , sier Rushfeldt.

Han understreker at han trivdes med å spille under alle tre siste landslagstrenerne, men mener Drillo skiller seg litt fra de andre på enkelte punkter.

– Styrken til Drillo er at han er veldig klar på hvordan han ønsker å spille, og er han flink til å føre entusiasmen over til spillerne.

Trenerbytter gir ofte positive utslag i begynnelsen, men det blir for tidlig å si om landslaget allerede har klart å snu trenden, sier TILs kaptein.