Søndag kommer Rio Ferdinand tilbake til Old Trafford, denne gang i QPR-drakt.

Den mangeårige Manchester United-stopperen er også snart aktuell med selvbiografien #2sides. Der forteller han mer om hvordan han opplevde rasismesaken fra oktober 2011. Ferdinands stoppermakker fra landslaget, John Terry ble utestengt i fire kamper for å ha kommet med en grov, rasistisk kommentar til Rios lillebror, Anton Ferdinand.

— For meg vil den største idioten alltid være John Terry. Som England-kaptein og min stoppermakker kunne han spart alle for mye smerte med øyeblikkelig å innrømme at han sa de ordene i kampens hete, men at han ikke er en rasist, sier Rio Ferdinand i følge The Telegraph.

- Jeg mener det er det som skjedde, og at det er det som er sannheten. Anton og jeg ville ha akseptert det, i stedet ga han oss aldri sjansen, fortsetter stopperen.

Han mener det er det største sviket fra Terry.

— Jeg har ikke snakket med John om saken. Jeg snakker ikke lenger til ham, selv tre år etter er det umulig for meg å tilgi og glemme smerten han påførte oss.

DIREKTE KL.17: Manchester United - QPR

Moren havnet på sykehus

Ferdinand sier han ble tipset av advokatene om ikke å uttale seg om saken da den sto på, selv om han gjerne skulle hatt muligheten til å fortelle sin versjon av saken. Ferdinand tror også at det ødelagte forholdet til Terry var en av årsakene til at karrieren hans på landslaget tok slutt.

Han er også veldig skuffet over Ashley Cole. Den mangeårige vennen av Ferdinand-familien valgte å vitne i rettssaken mot John Terry, og sa at han ikke hadde hørt noen av kommentarene Terry var siktet for.

Dommeren fant det ikke bevist at Terry hadde kommet med rasistiske bemerkninger, men fotballforbundet kom altså til en annen konklusjon.

Ferdinand forteller også at det ble et stort press på familien i forbindelse med rasismesaken.

— Det kom kuler i posten. Min mor fikk vinduet sitt knust og kuler sendt gjennom døra. Hun endte på sykehus på grunn av stresset.

Bittert farvel

I forbindelse med kampen mot United forteller han hvor skuffet han var over måten han fikk beskjed av Manchester United om at han ikke kom til å få fornyet kontrakten som gikk ut etter forrige sesong.

Beskjeden ble overlevert i garderoben etter sesongens siste bortekamp mot Southampton. Dermed følte Ferdinand at han aldri fikk tatt farvel med supporterne på en skikkelig måte.