MANCHESTER UNITED-ZORYA 1-0

– Jeg forventer mye mer enn dette av laget, men en seier er alltid bra for selvtilliten. Dette var ingen enkel kamp, men vi vant. Det er det som gjelder for oss, sa spissveteranen etter kampslutt, ifølgeBBC.

IfølgeOptahar Ibrahimovic nå scoret for sju forskjellige klubber i europeiske turneringer.

Torsdagens Zlatan-scoring kom etter 69 minutters spill. Et innlegg fra høyre gikk først i kneet til innbytter Wayne Rooney, ballen spratt deretter skrått mot mål, og fra kloss headet svenske Ibrahimovic så ballen inn i nettmaskene i duell med en Zorja-forsvarer.

Tverrligger-treff

Dermed fikk United en liten opptur etter 0-1-tapet borte mot Feyenoord sist. Alt annet enn en seier mot ukrainerne ville ha blitt sett på som en skuffelse for Manchester-laget, som virkelig måtte slite for poengene på Old Trafford. United har tre poeng etter to kamper i gruppe A. Fenerbahçe, som slo Feyenoord 1-0 hjemme i Tyrkia, topper med fire poeng.

– Det var en vanskelig kamp. Zorja var godt organisert og hadde mange spillere bak ballen. Hadde vi scoret tidlig, ville vi fått en annen kamp. Men det klarte vi ikke, sa United-manager José Mourinho.

United hadde mye ball innledningsvis, men Zorja forsvarte seg godt. Likevel kom hjemmelaget til en gigantsjanse 21 minutter ut i oppgjøret. Formspiller Marcus Rashford dunket ballen på undersiden av tverrliggeren og ut fra god posisjon. Zorja slapp med skrekken.

United fortsatte å presse på. Marouane Fellaini fikk hodet på ballen på en corner, men belgierens hodestøt gikk i bakken og like over mål. Jesse Lingard kom også til en god sjanse etter innlegg fra venstre, men headingen hans ble for svak.

Holdt unna

Zorjas beste mulighet før hvilen kom på en kontring, men United-forsvaret rakk å komme tilbake tidsnok. Ukrainerne, som yppet seg på kontringer ved flere anledninger kampen gjennom, maktet ikke å få avsluttet angrepet. Det siste lille manglet på siste tredel for bortelaget.

Gjestene fikk sin kanskje største mulighet kort tid etter pause. Zeljko Ljubenovic kom på et flott løp inne i boksen, innlegget fra høyre var godt, men Zorja-spilleren maktet ikke å nå fram til ballen. I stedet skjøt han hull i luften. Zorja-treneren rev seg i håret i fortvilelse. Missen skulle vise seg å bli kostbar for gjestene, da svenske Ibrahimovic ble matchvinner drøyt 20 minutter før full tid.

Zorja-spillerne syntes å ha tyngre bein mot slutten, og dermed ble det for tøft for dem å mobilisere en skikkelig sluttspurt. United, som fikk en god mulighet ved Marouane Fellaini på volley noen minutter før slutt, holdt unna og sikret tre viktige poeng. Fellainis forsøk gikk for øvrig like over mål.

United tar imot Fenerbahçe i sin neste kamp i europaligaen. Zorja reiser samtidig til Nederland for å møte Feyenoord. Kampene spilles 20. oktober. (©NTB)