Beskjeden på informasjonstavlen på stadion var tydelig nok: - Søk ly. Beskjeden på informasjonstavlen på stadion var tydelig nok: - Søk ly. Foto: NTB scanpix

Publikum måtte søke ly for uvær i Copa America

Semifinalen mellom Chile og Colombia måtte utsettes i to timer.

Folk samlet seg utenfor stadion. Foto: NTB scanpix
Det var et skikkelig drittvær da Colombia møtte Chile. Foto: NTB scanpix
Chiles Charles Aranguiz omringet av Colombias Edwin Cardona (til venstre) Colombias Daniel Torres. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast
En tilskuer løp ut på banen under kampen. Foto: NTB scanpix
Gonzalo Jara og keeper Claudio Bravo jublet etter kampen. Foto: NTB scanpix

COLOMBIA-CHILE 0-2

Charles Aránguiz og José Pedro Feunzalida scoret målene da Chile slo Colombia 2-0 og sikret finaleplass i Copa America.

Annenomgangen ble utsatt i flere timer da tordenvær for alvor slo til mot Soldier Field i Chicago. Publikum ble bedt om å søke ly for det voldsomme regnværet.

– Det var ikke lett å holde seg konsentrert etter alle timene med venting. Du bare sitter i garderoben og venter og venter, sa Chile-trener Juan Antonio Pzzi..

  • Se bilder fra uværet og kampen øverst i saken.

Under årets EM ble kampen mellom Nord-Irland og Ukraina også utsatt på grunn av uvær, men haglbygen i Frankrike fikk ikke like store konsekvenser som tordenværet i USA:

I søndagens finale skal Chile ut mot Argentina, noe som er reprise av fjorårets finale som chilenerne vant etter straffesparkkonkurranse.

LES OGSÅ:

Chile tok sin fjerde strake seier i årets turnering, men innledet årets Copa America med 1-2-tap mot nettopp Argentina i gruppespillet.

– Det er en god følelse å være klar for finalen igjen etter å ha overvunnet vanskelige motstandere. Vi fikk en fin start på kampen, sa Pzzi.

Aránguiz og Fuenzalida scoret hvert sitt mål i løpet av de første elleve minuttene. James Rodgriguez og Colombia orket ikke reise seg i en regntung kamp.

Colombia fikk Carlos Sánchez utvist for to gule kort etter knappe timen. Colombianerne skal møte vertsnasjon USA i bronsekampen lørdag. De følte seg snytt for straffespark.

– Vi gjorde noen feil og ble straffet for det i innledningen. I 2. omgang kunne vi sikret uavgjort og tvunget fram ekstraomganger. Det var også en åpenbar straffe som kunne forandret kampen, men det ble aldri blåst, sukket Colombia-trener José Pékerman.

(©NTB)

Vis fakta ↓
Colombia – Chile 0-2 (0-2)