I går vant det norske kvinnelandslaget en lukket og uoffisiell landskamp mot USA i de østerrikske alper. Det var generalprøve før VM i Tyskland som starter kommende helg. Arna-Bjørnar-duoen Madeleine Giske og Maren Mjelde var begge å finne i gårsdagens startellever. Sistnevnte er regnet som bankers på Norges lag, men Giskes plass er mer utsatt. At hun startet både i går og mot Tyskland før helgen, viser dog at Giske med stor sannsynlighet er en del av Norges lag når første VM-kamp blir spilt. Landslagssjef Eli Landsem vil ikke bekrefte dette, men er raus med skryten når det kommer til Giskes innsats i det siste.

— Veldig, veldig god

— Hun har vært veldig, veldig god her nede. Hun har levert gode søknader med tanke på VM, men jeg har ikke bestemt meg for laget til åpningskampen, sier Landsem, og opplyser at det først og fremst er Lene Mykjåland hun konkurrerer mot. Giske har bekledd den høyre kantrollen i det siste, og det er denne posisjonen hun er mest aktuell i for VM. Konkurrenten Mykjåland var for anledningen satt over på venstrekanten i går.

Madeleine Giske selv er enig med Landsem i at ting har gått bra under Østerrike-oppholdet.

- Det har gått veldig fint, og å starte kampene har selvsagt vært utrolig positivt, sier hun.

Om spilletiden i det nært forestående mesterskapet, sier hun følgende:

— Om jeg ikke starter alle kampene, får jeg nok en god del spilletid. Det er mange kamper på få dager under VM, så vi blir jo nødt å fordele tiden på mange. Men jeg må jo ta det som et positivt tegn at jeg har startet i det siste.

Så målene fra benken

Giske spilte en time foran de tomme tribunene i går, men alle målene i kampen kom etter at hun var byttet ut. USA tok ledelsen rett etter at Giske forsvant av banen, før tre kjappe mål av Emilie Haavi, Lene Mykjåland og innbytter Cecilie Pedersen sørget for at det til slutt ble en god norsk generalprøve.

- Siden kampen gikk på en lukket stadion kan jeg lyve så mye jeg vil, men i dag var vi virkelig gode, ler landslagssjef Landsem.

— Dette gir selvtillit inn mot VM. Vi kan møte på USA i en eventuell kvartfinale, og dette viser jo at de absolutt ikke er uslåelige, sier Giske.

VM-troppen reiser hjem til Norge i dag, før de vender nesen mot Tyskland lørdag. Første VM-kamp er neste onsdag, mot Ekvatorial-Guinea. Deretter venter Brasil 3. juli og Australia tre dager senere.