Tidligere denne uka brukte svenskenes store stjerne en pressekonferanse til å annonsere at han har lansert en egen mobilapplikasjon. Den skal gi det siste av nyheter om spilleren selv. Men det er det ikke alle som er fornøyde med.

Først og fremst er det kommunikasjonen innad som nå er problemet, ifølge Aftonbladet. For mens landslagets ledelse ikke visste om lanseringen på forhånd, hadde det svenske fotballforbundet kjennskap til at han ville promotere denne onsdag.

Ville vært oppdatert

— Det hadde vært bra om alle hadde vært oppdatert på dette , sier Lasse Richt, som har det administrative ansvaret for landslaget.

Etter at Ibrahimovic scoret 2-1-målet mot Østerrike, som sikret Sverige sjansen i play-off, var han som vanlig den spilleren alle i mixed zone ville ha tak i . Men angriperen svarte kun på et par spørsmål. På de andre som ble stilt henviste han bare til appen for svar. Noe som har skapt en del murring i svensk sportspresse.

— Kanskje er det dette som blir framtiden. Men det er vanskelig å si konsekvensene av appen hans ennå, svarer Richt på spørsmål om hvordan han ser på Zlatans manglende vilje til å svare.

Garderobebilder

Det svenske landslaget har også en regel om at bilder og annet fra garderobene ikke skal deles med omverdenen. Men Ibrahimovic har ikke overholdt regelen. De siste dagene har de som har lastet ned appen hans hatt mulighet til å se bilder fra innsiden av landslagslivet.

— Jeg skal diskuterte med ledelsen om det er noe vi må se på, sier Richt.

Også Camilla Hagman, kommunikasjonssjef i forbundet, varsler at de skal se på retningslinjene.

— Vi lever i en ny tid, hvor spillerne er egne merkevarer, og hvor Twitter og Instagram er viktigere. Jeg ønsker diskusjonen velkommen, det er ikke meningen at vi skal sette opp barrierer, sier hun.