SANDVIKA: — Jeg har fått snart to år ødelagt av min livskvalitet og min families sitt liv. Jeg er frustrert over NFF, frustrert over politiet og frustrert over deler av media. Jeg regner med da at min tapte livskvalitet over to år vil kompenseres, sa Inge André Olsen før han forlot tingretten i Sandvika.

-Dommen viser at retten har forstått fotballens regelverk. Jeg tror ikke det er mulig å sette seg inn i hvilken påkjenning saken har vært for Olsen. Han har stått i vinden i snart to år, og det har kostet ekstremt med krefter, sier Olsens forsvarer Ole Petter Drevland, som ikke ønsker å kommentere om dommen vil få sivilrettslige etterspill.

Ingen av forsvarerne forventer anke selv om aktor tok betenkningstid.

- Det blir ingen anke fordi den ikke vil føre frem, sa advokat til Lars Holter Sørensen, Ellen Holager Andenæs.

Inge André Olsen, Truls Haakonsen, Lars Holter-Sørensen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS ble frifunnet. Også Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS er frifunnet. Det betyr at samtlige av de tiltalte i overgangssaken er frifunnet.

— Rettens konklusjon er at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at prisen på Gunnarsson ble satt lavere enn markedsverdi, og det er heller ikke ført tilstrekkelig bevis for at opsjonspremien på Stengel var høyere enn markedspris. Det er dermed ikke ført tilstrekkelig bevis for at noen av de tiltalte har fremkalt en villfarelse, begrunner Bay.

Dommen var enstemmig.

Samtlige av de tiltalte godtar dommen.

Aktor Iselin Håvarstein tar betenkningstid med hensyn til eventuell anke.