– Det er en aldri så liten skandale at Rosenborg har denne gressmatten, sier fotballeksperten i TV 2s FotballXtra.

– Vi vil den skal bli bedre, og den kommer til å bli bedre. Men samtidig så kommer jeg til å stå på: at vil du være vinnerlag, så må du vinne. Det er samme bane for begge lag. Det finnes ingen unnskyldninger, sier Rosenborg-trener Alfred Johansson til pressen.

– Det (banen) er ikke vårt fokus. Fokuset er på hvordan vi skal prestere, sier svensken.

– Det er sånn den er. Vi må spille etter de forholdene det er, sier HamKam-trener Jakob Michelsen til VG og legger heller vekt på at HamKam ikke var gode nok.

Rosenborg tok sin andre strake hjemmeseier etter at Ole Selnæs ladet skuddfoten og traff blink.

– Jeg ropte til Markus (Henriksen) at han skulle hoppe, og det gjorde han. Så tenkte jeg bare å legge til rette og banke til, sier Selnæs til VG om scoringen.

Ballen feide via tverrliggeren og i mål – nesten helt oppi krysset bak HamKam-keeper Marcus Sandberg.

Men klubben har ikke truffet blink med gressmatten, mener Mathisen.

– Dette kan ta tid å fikse. Det kan være langt uti mai før Lerkendal begynner å være den banen som den skal være. Det er utrolig kjedelig og tungt for Alfred Johansson og resten av gjengen.

Jesper Mathisen

Fotballekspert i TV 2

– Dette er ikke en bane som er til for å spille fotball på den måten Alfred Johansson vil. Det er sikkert frustrerende for ham å spille sine første kamper på denne matten etter å ha kommet til Trondheim. Det er lettere på kunstgress i Drammen enn slik det ser ut her akkurat nå, mener Mathisen.

Også i den første hjemmekampen var oppskriften mye av det samme: Et langskudd av Ole Sæter stjal mye av oppmerksomheten, mens Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard ikke lot seg imponere av gresset.

– Denne banen innbyr ikke akkurat til spill. Det er ikke mye gress der, var blant annet beskjeden fra Sandefjord-sjef Hans Erik Ødegaard.

Etter forrige kamp varslet Rosenborgs daglige leder at klubben skulle ta grep.

– Gressmatten var ikke i nærheten av det vi er vant med her på Lerkendal. Det var veldig kjedelig for alle mann, kanskje spesielt for banemesteren vår, som legger sjelen sin i dette. Vi har tatt noen grep etter den første seriekampen for at det skal bli bedre til neste runde, sa Tore Berdal til TV 2.

Tore Berdal

Daglig leder i Rosenborg

Rosenborg dominerte i første omgang og så ut som et lag med en plan før pause. Etter hvilen kjempet imidlertid HamKam seg inn i kampen og kunne ha utlignet på Lerkendal.

Selv om HamKam-kaptein John Olav Norheim ble utvist etter å ha mottatt sitt andre gule kort, fortsatte gjestene å presse på.

Men trønderne slapp med skrekken og tok tre poeng for andre gang denne sesongen.