VG vet at det står mellom to britiske, ett nederlandsk og ett fransk team etter at Team Hauger har bestemt seg for å vrake Prema, som han kjører for i 2022.

Aurskogs store motorsønn er en del av Red Bulls Formel 1-akademi, men de har ikke team i Formel 2.

Dette er de fire lagene det nå står mellom:

  • MP Motorsport. Er det beste teamet til nå i 2022. Holder til i Nederland. Har årets Formel 2-mester i Felipe Drugovich, som er klar som vinner selv om to løp gjenstår. Har ikke vært spesielt bra i tidligere Formel 2-sesonger.

  • ART Grand Prix. To av neste års Formel 1-førere, George Russell (2018) og Nyck de Vries (2019), ble Formel 2-mestere for dette teamet. I år ligger Theo Pourchaire an til 2. plass. Fransk team grunnlagt av sønnen til Ferraris legendariske teamsjef Jean Todt.

  • Carlin Motorsport. Britisk team der veldig mange av Formel 1-førere har vært innom gjennom tidene: Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz ... I Formel 2 har Lando Norris tatt sølv (2018) og Yuki Tsunoda bronse (2020) medalje for teamet. Teamet ligger på 3. plass i årets lagmesterskap.

  • Virtuosi Racing. Ligger bare på 6. plass i årets teammesterskap, men er likevel et aktuelt valg for Hauger. Britisk team med sterke resultater hvert eneste år siden de begynte å satse på Formel 2 i 2019. Zhou Guanyu tok steget fra Virtuosi til Formel 1 etter 2021-sesongen. Pål Varhaug kjørte for dette teamet i Auto GP i sin tid.

Dennis Hauger ligger på 11. plass i Formel 2-mesterskapet for 2022 når to løp gjenstår.

Haugers manager Harald Huysman vil ikke si noe om hvilket team de kommer til å velge, men han antyder at avgjørelsen faller kjapt.

– Det skyldes at det ikke er så mange plasser ledige for neste sesong. Derfor må vi ta avgjørelsen tidlig.

På Viaplays Formel 1-sending søndag sa Dennis Hauger:

– Det er mange tilbud, men det er vanskelig å ta det rette valget.

Han bekrefter - som han har gjort tidligere - at det ikke blir Prema.

– Vi kommer mest sannsynlig med nyheter neste uke, sier Hauger.

Viaplay-ekspert Thomas Schie kommenterer Haugers valg slik:

– Neste sesong blir veldig avgjørende for den videre karrieren. Derfor blir det spennende å se hva Dennis lander på til slutt.

Team Hauger valgte altså Prema foran 2022-sesongen. Det så tilsynelatende ut til å være genialt, for Prema vant både førermesterskapet (Oscar Piastri) og lagmesterskapet suverent i 2021.

Likevel har 2022-sesongen vært en liten skuffelse for Prema, som har Jehan Daruvala på 5. plass og Hauger på 11. plass før den siste løpshelgen.

PS: Dennis Hauger har siden han var 14 år tilhørt Red Bulls akademi. Derfor er AlphaTauri det mest aktuelle teamet om han tar steget opp til Formel 1 i 2024-sesongen. AlphaTauri er et av Red Bulls to team i Formel 1.

Hei! Har du noen få minutter til å svare på noen spørsmål slik at vi kan forbedre VGs sportsforside?